Slova o psychickém nátlaku a vydírání. Zlatá olympionička Sáblíková si měla diktovat podmínky

Nepěkná aféra cloumá s Českým svazem rychlobruslení. A figuruje v ní jméno legendární Martiny Sáblíkové. Její chování kritizuje jiný český šampion.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Lukáš Steklý se loni v únoru postaral o jeden z největších úspěchů českého mužského rychlobruslení v historii. Na juniorském mistrovství světa v Inzellu ovládl závod s hromadným startem. Žádný junior v minulosti podobně uspět nedokázal. Jenže Česko o obrovskou naději přišlo. Bude totiž reprezentovat jinou zemi.

Steklý: Problémy byly vůči mně

„Všechno to začalo od toho, kdy jsem se rozhodnul, že nechci trénovat s Martinou Sáblíkovou. Byly problémy vůči mně, vůči našemu klubu. Jak finanční, tak organizační. Na Světový pohár nechtěli pustit moje trenérky, musel jsem tam jezdit sám. Šlo o celkové vytváření psychického tlaku, až skoro vydírání,“ popsal v rozhovoru pro iSport Steklý.

Antonín Panenka promluvil o finančních problémech fotbalistů. Někteří spoluhráči nemají ani na léky

Rodák z Hodonína se už před čtyřmi lety rozhodl opustit skupinu trenéra Petra Nováka. „V životě jsem neudělal lepší rozhodnutí. Ze strany svazu je to složitější. Oni nejsou úplně nadšení a trochu nám hází klacky pod nohy. Ale snad teď, když jsem mistr světa, bude komunikace lepší,“ řekl před rokem Steklý pro ČTK. Tak se ale nestalo. A on se vše rozhodl jednou provždy vyřešit.

Svaz zavelel: Nebudeš tady

Steklého matka, která ho v současnosti trénuje, dokonce tvrdí, že Sáblíková jejího syna ve svém týmu nechtěla. „Neřekl to nikdo na rovno, ono to z toho tak vyplývalo, že Martina si diktovala svazu, koho chce, koho nechce. Svaz zavelel: Nebudeš tady! Chápu, že Martina je ta hlavní, ale nemůže si diktovat,“ uvedl jednadvacetiletý závodník.

Český hokejový reprezentant si splnil sen. Do NHL mu pomohl i brzdicí padák

Na dalších závodech v Inzellu tak na všechny čeká nepříjemná atmosféra. „Když se v Inzellu potkám s Martinou, tak se pozdravíme. S trenérem od Martiny jsem nemluvil poslední dva, tři roky ani slovo,“ nastínil Steklý poškozené vztahy. Proč se rozhodl pro Slovensko? „Měli jsme v plánu jít do Rakouska, měl jsem nabídku jít do Německa. Nakonec jsme se rozhodli na Slovensko, protože je nám nejbližší, a hlavně je to nejjednodušší,“ dodal Steklý pro iSport.

Na SportechŽivě jsme také psali o českém reprezentantovi, který ovlivňoval zápasy.

Co říkáte na kauzu kolem Martiny Sáblíkové? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
62 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články