Obavy o českého kanonýra Pastrňáka. Hlavou vletěl do mantinelu

Obávaný český kanonýr David Pastrňák se stal v NHL terčem brutálního útoku. Soupeř vrazil jednoho z nejlepších střelců soutěže hlavou na mantinel.

i Zdroj fotografie: Boston Bruins
                   

Muselo dojít na pěsti. Do hvězdného střelce Bostonu Davida Pastrňáka nevybíravě zajel útočník Floridy A. J. Greer a byl oheň na střeše. Role mstitele se tentokrát nezvykle ujal jeho krajan Pavel Zacha. Dokonce šly rukavice dolů. Boxerská vložka ale netrvala dlouho. Oba rohovníci skončili po několika málo sekundách na ledě, kde je zalehli oba čároví rozhodčí. Pastrňák se po nárazu na mantinel jen těžko zvedal z ledu.

Pastrňák se vrátil do hry

Naštěstí z toho nebylo nic vážného a Pastrňák se vrátil zpátky do hry. „Greer dostal Pastu zezadu. Obvykle soupeři míří na nejlepšího hráče. Takže pokaždé, když má puk, jdou po něm,“ prohlásil spoluhráč českého kanonýra Brad Marchand. Líbilo se mi, jak se zachoval Pavel Zacha. V dalších soubojích jsme byli ale nedisciplinovaní, a to utkání rozhodlo,“ postěžoval si nakonec trenér Bostonu Jim Montgomery.

Obavy o českého hokejového reprezentanta. Po ráně pukem není schopen chodit

Právě nezvládání emocí trápí Boston od začátku sezony. „Byli mentálně silnější. V posledních čtyřech zápasech jsme dostali alespoň čtyři menší tresty. Nemůžeme vyhrávat takové zápasy, když budeme hrát tímto způsobem,“ hledal kouč hlavní příčiny prohry 3:4. Navíc Boston nedokázal Floridu porazit ani v oslabené sestavě. Panterům chyběly dvě největší hvězdy. V centru postrádali zraněného Aleksandra Barkova a na levém křídle Matthewa Tkachuka, kterého trápí nemoc.

Zacha dostal trest

Bostonští medvědi tak nezvládli ani druhý zápas s aktuálními vítězi Stanley Cupu z Floridy. Mistři světa z Prahy – Pastrňák a Zacha – tentokrát nebodovali. Do statistik si každý z nich připsal pouze dva tresty. Zacha za zmiňovanou rvačku s Anthony Greerem dokonce jeden pětiminutový. Bruins přitom do utkání vstoupili výrazně lépe. Brankové skóre brzy otevřel John Beecher tečí mezi nohy gólmana Sergeje Bobrovského.

Kolik berou čeští hokejoví boháči? Nejlepší gólman mistrovství světa Dostál dostává almužnu

Panthers ale brzy odpověděli brankami Antona Lundella a Sama Reinharta v přesilové hře. Obránce Brando Carlo v úvodu druhé třetiny vyrovnal, ale pak se ve vlastním oslabení podruhé trefil Reinhart a záhy přidal svoji další trefu i Lundell. Osmadvacetiletý Pastrňák poté nevypustil souboj u mantinelu v útočném pásmu a díky němu dal Mason Lohrei necelých šest minut před druhou sirénou kontaktní branku. Další gól už ale nepadl a Boston po dvou výhrách nebodoval.

Na SportechŽivě jsme také psali o hvězdném hokejistovi, který obvinil kluby NHL z nekalých praktik.

Co říkáte na nevybíravý faul na Pastrňáka? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články