Kapitán českých fotbalistů Souček popsal podezřelé chování rozhodčího před penaltovým verdiktem

Českým fotbalistům leží ztráta dvou bodů po remíze s Ukrajinou 1:1 v Lize národů v žaludku. Zvlášť když se nad ní vznáší stín chybně odpískané penalty.

i Zdroj fotografie: FAČR
                   

Stejně jako jeho spoluhráči měl na sudího pifku. Kapitán Tomáš Souček zpochybnil penaltu, kterou španělský rozhodčí Guillermo Cuadra Fernández nařídil za ruku obránce Ladislava Krejčího. Ani z opakovaných záběrů nebylo vůbec průkazné, že by k doteku došlo. Protesty byly ovšem marné. Ukrajinský soupeř z pokutového kopu v 53. minutě vyrovnal na 1:1.

Souček: Bylo vidět, že je rozhodnutý

„Byla to škoda. Říkal jsem si, že Láďa má klidný balon před gólmanem. V Anglii by se takové ruce určitě nepískly. Tam jsou proti tomu, nastřelené zblízka nebo v přirozeném pohybu. Ale tady to rozhodčí pískl a nehledě na video bylo vidět, že si chce stát za svým,“ popsal devětadvacetiletý záložník West Hamu podezřelé jednání sudího Cuadry.

Český fotbalista boural opilý. Trojnásobně překročil povolený limit

Rodák z Havlíčkova Brodu bod za remízu 1:1 v utkání Ligy národů s Ukrajinou bral. Ale mrzelo ho, že český tým v polské Vratislavi o vedení přišel. A ještě takovým způsobem. „Nerozumím tomu. Musel by si ruce useknout. Láďa na hřišti říkal, že rukou nehrál, já to viděl podobně jako on. Musím se na to sám podívat. Měli tu video, tak by neměli dělat chyby,“ zdůraznil Souček.

Byla to sporná penalta

Po pátečním vítězství 2:0 nad Albánií národní tým znovu neprohrál a posunul se o bod do čela tabulky. „Uvidíme po posledním zápase, jestli jeden bod stačí, ale musíme s ním být spokojeni. Ze srazu máme čtyři body a hráli jsme s dvěma těžkými soupeři. Vidíme sílu Ukrajiny. Šance měly oba týmy. My dali hezčí gól, oni ze sporné penalty. Je to škoda, mohli jsme i vyhrát. Ale s respektem k soupeři bod bereme,“ doplnil Souček.

Nejlépe placený fotbalista Sparty uvěřil podvodnici. Sám je vyšetřován kvůli lichvě

Skóre v 18. minutě svou první brankou v české reprezentaci otevřel záložník Lukáš Červ. „Jsem za něj rád. Slyšel jsem nějaké posměšky, že by měl zlepšit oslavu po gólu. Ale ne, je to dobrý kluk a svými výkony v klubu i tady si zaslouží, aby ve středu zálohy byl,“ připomněl Souček spoluhráčův sprint plný čistých emocí po parádní trefě.

O zářezech španělského rozhodčího už jsme psali na SportechŽivě.

Co říkáte na penaltovou situaci? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
122 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články