Český reprezentant se postaral o rekord v NHL. Stačil mu k tomu jeden zápas

Někdy není třeba střílet góly, aby vás byly plné noviny. Přesvědčil se o tom český hokejový reprezentant, který se zaskvěl při svém debutu v NHL.

i Zdroj fotografie: Colorado Eagles
                   

Za Colorado poprvé naskočil hokejový útočník Ivan Ivan. A hned způsobil v zámoří poprask. Ve více než stoleté historii totiž v NHL poprvé nastoupil hráč, který má stejné jméno i příjmení. Dvaadvacetiletý český kanonýr odehrál necelých deset minut, bodově ale svému týmu nepřispěl.

Ivan: Prožívám skvělé pocity

Ivan sice litoval porážky s Vegas Golden Knights (4:8), ale start v NHL už mu nikdo nevezme. Dál žije svůj sen. „Tohle je pro mě úžasný den. Asi jeden z nejlepších v životě. Když jsem se ráno probudil, cítil jsem se speciálně. Je to neskutečné. A já prožívám skvělé pocity,“ řekl rodák z Ostravy, který reprezentoval Česko na MS dvacetiletých v roce 2022.

Rozpad zlatého týmu z mistrovství světa v Praze. Ze hry je další český šampion

Bohužel pro něj to byl jediný zápas, který zatím v nejslavnější lize světa odehrál. Vedení Avalanche ho totiž poslalo na farmu do mužstva Colorado Eagles, odkud si ho nečekaně vytáhlo před zápasem. V AHL během minulého ročníku nasbíral odchovanec Vítkovic v 70 utkáních včetně play off 32 bodů za 13 branek a 19 asistencí.

Táta hrál extraligu

Nadaný útočník se nejdřív na soupisku Colorada před startem NHL nevešel. Ale trenéři po něm nakonec stejně sáhli. Ivan se tak na ledě ocitl v elitním týmu mezi jmény, jako jsou Makar, Rantanen či MacKinnon. „Dostal jsem dobrou zpětnou vazbu. Vždycky je příjemné slyšet pozitivní věci, povzbudí vás to,“ nastínil Ivan.

Olympijský vítěz z Nagana opustil český hokejový svaz. Kvůli spolupráci s StB došlo k ostré hádce

„Nervozita mě netrápila. Jak se moje kariéra posouvá dál, daří se mi s ní pracovat stále lépe. Musím se prostě jen soustředit na to, co umím, a věřit ve své schopnosti. Myslím, že celá moje rodina doma vstávala před pátou hodinou. A táta si vzal v práci den volna,“ řekl Ivan, jehož otec byl v roce 1997 draftovaný klubem St. Louis Blues. V NHL si však nezahrál. Působil ve Zlíně, Karlových Varech, Vítkovicích, Znojmu, Třinci či Slavii.

Na SportechŽivě jsme také psali o českém hokejistovi, který podlehl démonům.

Co říkáte na jméno Ivan Ivan? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články