Výhru v derby Slavii ničí zásadní ztráta. Oporu čeká po zkratu exemplární trest

Předvedl něco podobného jako legendární záložník Zidane. Opora fotbalové Slavie udeřila soupeře úmyslnou hlavičkou a dostala červenou kartu. Čeká ji vysoký trest.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Dramatický závěr derby přinesl hodně emocí. V jedné situaci neudržel nervy na uzdě nejlepší hráč Slavie v posledních týdnech Oscar Dorley. V nastavení neunesl provokace sparťana Rrahmaniho a úmyslně ho hlavičkou udeřil do hrudníku. Rozhodčí Ladislav Szikszay stál v tu chvíli zrovna k oběma aktérům zády, ale po shlédnutí videa měl jasno a liberijského reprezentanta vyloučil.

Hvězda Slavie neunesla provokace

Pro Slavii je Oscar Dorley v této sezoně nepostradatelným hráčem. I proto jeho ztráta červenobílé bude bolet. A po tomto zkratu bude patrně hodně dlouhá. Šestadvacetiletý borec může sešívaným chybět několik zápasů. „Tu situaci jsem neviděl, prý se nějak postrkal. Je to zbytečné, hlavně když vedeme. Škoda, oslabil nás, bude chybět. Chtěli jsme se soustředit jen na fotbal a on to v závěru nezvládl. Navíc bylo vidět, že po rohu bude konec,“ litoval trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Se Spartou hrál v Lize mistrů proti Ronaldovi. Život mu zlikvidoval jeden faul

„Je to jediná kaňka na tomhle zápase. Jinak ale odehrál znovu skvělé utkání. Rozhodčího nechci hodnotit, vždycky, když někoho pochválím, tak se mu pak nedaří. Mám z jeho výkonu ale radost, nebyl prakticky vidět, což je žádoucí. Vždycky se samozřejmě vzhledem k průběhu zápasu najdou určité momenty, které by šly vyřešit lépe. Ke kvalitě zápasu ale přispěly oba týmy i rozhodčí,“ doplnil kouč Slavie Trpišovský.

Není tak úplně zakřiknutý

K vyloučení spoluhráče se vyjádřil i autor první trefy Slavie Mojmír Chytil. „Že je Oscar zakřiknutý kluk? My ho známe trochu víc… Není tak úplně tichý a zakřiknutý, jak si myslíte. Bohužel se to stalo, stojíme za ním. Derby bylo vyhrocené a on odehrál fantastický zápas, ostatně jako pokaždé,“ prohlásil Chytil po výhře 2:1.

Fotbalový velikán Šmicer prozradil, kolik vydělával. Ve Slavii to byla bída

Sudí Szikszay zvládal uřídit skoro celý zápas. V závěru to měl ale o hodně složitější. Nejspíš pochybil při vyloučení Vitíka, kterému po zákroku na brankáře Kinského udělil druhou žlutou kartu. Těch nakonec rozdal čtrnáct. Odmítl hospodskou rvačku,“ chválil ho trenér poraženého týmu Lars Friis. „Koncovka zápasu? Byl to už trochu blázinec, vzplály tam emoce, ale 85 minut se hrál fotbal,“ dodal sám Szikszay.

Na SportechŽivě jsme také psali o úžasné premiéře českého reprezentačního brankáře v Premier League.

Co říkáte na zkrat Oscara? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
52 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články