Fotbalový svaz opouští důležitá postava. Český velikán si zvolil jinou kariéru

Neměl daleko k tomu, aby vládl celému českému fotbalu. Nakonec se ale sportovní legenda vydala jiným směrem. A fanoušky to jistě potěšilo.

i Zdroj fotografie: Manchester United
                   

Už toho měl dost. Bývalý reprezentant Karel Poborský se rozhodl příští rok nekandidovat na pozici předsedy Fotbalové asociace ČR. Na sociální síti X zároveň oznámil, že na FAČR končí jako ředitel úseku elitní mládeže. Hodlá se soustředit na práci pro stanici Canal Plus Sport. To jistě kvitují fotbaloví fandové, kteří jeho „televizní“ výkony ocenili již při mistrovství Evropy.

Poborský: Už mě to nenaplňuje

„Ano, měním dres. Po letech strávených na FAČR u regionálních akademií přestupuji na Canal Plus Sport. Práce na FAČR mě přestala naplňovat. Je čas na novou výzvu, práci v televizi. Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na Vás u fotbalu,“ uvedl Poborský.

Hvězdu české fotbalové reprezentace podvedl blízký člověk. Přišel o miliony

Dvaapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996 před třemi lety prohrál ve volbách se současným předsedou fotbalové asociace Petrem Fouskem. Někdejší záložník Manchesteru United, Lazia Řím, Benfiky Lisabon nebo obou pražských „S“ spolupracuje se stanicí Canal Plus Sport, která vysílá v Česku Premier League. Během letního Eura si Poborský vyzkoušel v České televizi nejen roli experta ve studiu, ale i spolukomentátora. A velmi úspěšně. Jeho glosy trefovaly správné cíle.

Členem disciplinárky zůstává

Poborský je od této sezony také členem disciplinární komise Ligové fotbalové asociace, kam ho přizval nový předseda Jiří Matzner (po 11 letech vystřídal Richarda Bačka). V této funkci chce pokračovat. LFA v Česku řídí profesionální soutěže. Tedy hlavně první a druhou ligu mužů.

Český fotbalista dostal nekompromisní trest za ovlivňování zápasů. Jde o nejzávažnější případ v historii

„Při výběru nových členů disciplinární komise jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů. Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace. Poborský přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče,“ vysvětloval volbu Poborského Matzner.

Poborský v televizi výrazně kritizoval výkony národního týmu na Euru, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Kdo se podle vás stane příštím šéfem svazu? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
78 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články