Vysvobození pro českého fotbalového reprezentanta. Získal vysněné angažmá

Dlouholetý člen českého národního týmu zamával fanouškům a mizí za novým fotbalovým dobrodružstvím. Čeká ho velký restart kariéry. Dokonce přijal roli náhradníka.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Hodně sluníčka a tepla, vřelí fanoušci, spousta milionů. Fotbalový brankář Jiří Pavlenka získal podle řeckých médií parádní angažmá. Po sedmi letech opustil Werder Brémy a míří do týmu PAOK Soluň. S mistrovským celkem měl podepsat roční smlouvu s opcí. A čeká ho velký restart kariéry.

Za Werder odchytal 221 zápasů

Dvaatřicetiletému Pavlenkovi, který má na kontě 21 startů za českou reprezentaci, vypršela po minulé sezoně v Brémách smlouva. Za Werder si v bundeslize zachytal naposledy loni v říjnu, pak se zranil v národním týmu a šance se chopil Michael Zetterer, který byl do té doby jeho náhradníkem. Pak už Pavlenka nastoupil jen dvakrát v Německém poháru.

Dvojnásobný mistr ligy se Spartou prošustroval miliony. Český fotbalista popsal pád na dno

Do Brém přišel 196 centimetrů vysoký rodák z Hlučína v roce 2017 z pražské Slavie a šest let byl týmovou jedničkou. V dresu Werderu absolvoval 221 utkání. Klubu zůstal věrný i po sestupu z nejvyšší soutěže v roce 2021 a pomohl mu k okamžitému návratu.

Pavlenka jako náhradník?

Pavlenka se v posledních měsících trápil. Řecko tak bude vysvobozením. Český gólman prý dokonce přijal fakt, že začne jako brankář číslo 2. Bývalá opora odehrála v reprezentaci poslední zápas v kvalifikaci o Euro 12. října 2023 v Albánii (0:3). Ničila ho řada zranění a z toho důvodu také mizerná forma.

Majstrštyk Slavie. Fotbalového reprezentanta chtěli v Barceloně, ale přišel do Edenu

Německá média nejdříve psala o jeho odchodu do Saúdské Arábie. Deník Bild upozornil, že takové angažmá by bylo pro českého brankáře ideální. Gólmana sháněl také klub Al Nassr, v němž válí Cristiano Ronaldo. Návrat do české ligy, v níž odchytal 67 zápasů za Baník Ostrava, 36 za Slavii, ihned Pavlenka zavrhl.

Na SportechŽivě jsme také psali o útrapách bývalého českého reprezentanta, který přišel o miliony.

Co říkáte na nové angažmá Pavlenky? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články