Hokejový reprezentant má problémy se zákonem. Může jít do vězení

Neudržel nervy na uzdě a pustil se do protivníka. Jenže hokejový reprezentant to neudělal na ledě. Za napadení na diskotéce mu hrozí pobyt ve vězení.

i Zdroj fotografie: Slovenský hokejový svaz
                   

Jeho táta patřil k vyhlášeným extraligovým ranařům. Jenže se za Zlín, Třinec, Slavii, Liberec či Mladou Boleslav a slovenskou reprezentaci pral na ledě. A nynější asistent trenéra Pešána u Bílých Tygrů byl za to dobře placen. Jeho syn – Boris Žabka junior – si svoje pěstní dovednosti bohužel zkouší mimo zápasy. Bude za to nejspíš tvrdě pykat.

Žabka je obviněný

V únoru na diskotéce napadl obránce Banské Bystrice svého vrstevníka a ten skončil s otřesem mozku v nemocnici. Kvůli tomu má teď problémy se zákonem. „Mohu potvrdit, že v této věci již bylo 11. 7. 2024 vzneseno obvinění za ublížení na zdraví a výtržnictví. Případ vyšetřujeme a provádíme další procesní úkony,“ potvrdila policejní mluvčí Mária Faltániová.

Český hokejista se kvůli ruským milionům vzdal reprezentace. Americkou mentalitu nesnáší

Napadený kluk prý zkoušel sbalit Žabkovu přítelkyni, jak uvedl Blesk. To údajně juniorský reprezentant nerozdýchal a pustil se do něj. Případ je stále vyšetřován policií jako ublížení na zdraví. A jelikož hráč dál působí ve slovenské lize, zlobí se kvůli tomu matka poškozeného. „Jsem pohoršená! Žabka si dál vesele hraje hokej a střílí góly. Zatímco je proti němu vzneseno vážné obvinění,“ řekla matka zbitého.

Vyrůstal v Mladé Boleslavi

Žabka mladší je velmi nadějným hokejistou. Rodák z Bratislavy dlouho vyrůstal v Mladé Boleslavi, za níž jeho slavný otec hrál. Za Banskou Bystricu skóroval hned v prvním zápase nové sezony. Jsem rád za můj první zásah v extralize. Ale hlavně jsem rád, že jsme zápas zvládli a vyhráli ho i za dva body. Jsem za gól rád, ale hlavní je, že jsme týmově vyhráli,“ pronesl po utkání.

Všechny podmínky splněny. Hokejový kouč Varaďa promluvil o jednání se Spartou

Žabka hrál na posledním mistrovství světa hráčů do dvaceti let, na kterém za pět zápasů vstřelil jednu branku. Trefil se zrovna do české sítě při překvapivé výhře Slovenska 6:2. V loňské sezoně odehrál ve slovenské extralize 44 zápasů, v nichž ani jednou nebodoval a připsal si 39 trestných minut. Nyní mu mohou naskočit tresty ve skutečném vězení.

Na SportechŽivě jsme také psali o problémech hvězdného českého hokejisty v NHL.

Co říkáte na obvinění Žabky? Napište nám do komentářů svůj názor

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články