Rozlet české fotbalové naděje zastavilo vážné zranění. Sny se vzdalují

Touha stát se pevnou součástí slavného anglického klubu se komplikuje. Českého reprezentanta zastavilo vážné zranění kolena. Na fotbal musí na čas zapomenout.

i Zdroj fotografie: Manchester United
                   

Špatná zpráva. Český fotbalový brankář Radek Vítek, který hostuje v rakouském Blau-Weiss Linz z anglického Manchesteru United se zranil. Rakouský klub na webu uvedl, že si dvacetiletý gólman natrhl kolenní zkřížený a vnitřní vaz, což si vyžádá několikatýdenní přestávku. To je opravdu škoda, protože Vítek se v novém působišti zapsal výborně. Ze tří odehraných kol zapsal dvakrát čisté konto.

Vítek měl formu

Vítek si zranění přivodil už při rozcvičce před derby s LASK Linz. Netušil ovšem, že zranění je tak vážné. Do utkání tedy nastoupil a pomohl k výhře 1:0. Vychytal i bývalé hráče Slavie Mosese Usora a Maksyma Talovjerova. Nigerijský křídelník Usor měl obrovskou šanci, když se ocitl sám před Vítkem. Český gólman předvedl parádní zákrok a míč vytěsnil nad břevno. Vítek se vytáhl i proti dělovce Ukrajince Talovjerova. Ten mířil pod břevno, ale Vítkův reflexivní zákrok míč do sítě nepustil.

Český reprezentační kouč Hašek neunesl kritiku. Hodinová hádka s legendou

Doufejme, že se dá brzo dohromady a bude moct pokračovat ve svém jasném cíli. „Jednou se chci stát jedničkou Manchesteru United nebo jiného evropského velkoklubu. Vím, že je to odvážné, ale cokoliv jiného by byla lež. Dělám denně maximum, aby se tento sen jednou mohl stát skutečností,“ uvedl Vítek před sezonou v Rakousku v tiskové zprávě. „Je skvělé, že dostanu šanci v nejvyšší soutěži, to je přesně ten krok, který jsem chtěl udělat,“ dodal gólman.

Snad se brzy vrátí

V Rakousku udělal český reprezentant do 20 let během prvních zápasů opravdu dojem. A ze strany hráčova agenta Viktora Koláře to byl určitě dobrý tah. „Rakousko máme vyzkoušené. Je skvělou variantou pro fotbalový rozvoj mladých hráčů. Samotný klub Blau-Weiss Linz je moderně vedenou organizací, která na nás udělala obrovský dojem,“ vychvaloval agent klub ze sousední země. Ve hře na hostování byly ale i jiné varianty.

Českým fotbalovým reprezentantům ukradli desítky milionů. Účty s jejich penězi jsou prázdné

„Absolvoval jsem kompletní přípravu s Manchesterem United, což mi situaci paradoxně komplikovalo. Byly tam varianty působení ve Skotsku nebo v Dánsku, některé kluby ale nechtěly čekat. Rakousko pak vykrystalizovalo během posledních dnů. Rozhodl pro něj primárně velký zájem sportovního vedení Lince,“ prozradil brankář, který do Anglie zamířil ze Sigmy Olomouc. Snad se Vítek brzy vrátí na trávníky.

Na SportechŽivě jsme také psali o blížícím se derby a výrocích šéfa Sparty na adresu kouče Trpišovského.

Byl odchod do Rakouska pro Vítka dobrý krok? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články