Český reprezentant musel překousnout ponížení. Jinak by přišel o hodně

Několikanásobný český reprezentant prožívá těžké časy. V klubu s ním zametli, přiřadili mu podřadnou roli. Tohle ponížení ale musel přijmout. Jinak by ho oškubali.

i Zdroj fotografie: FAČR
                   

S nadsázkou by se dalo říct, že jestli budou odchody hráčů z Českých Budějovic pokračovat v tomto tempu, tak to nebudou mít za chvíli s kým hrát. Dalším, kdo chce z jihu Čech odejít, je bývalý český reprezentant Jiří Skalák. Byl totiž přeřazen do rezervního týmu. Má sice smlouvu do příštího roku, ale už nefiguruje na soupisce A-týmu. Proto chce pryč. Jenže má to háček.

Skalák má manko po zranění

„Jirka Skalák byl zraněný, kvůli tomu chyběl na soustředění na Lipně. Po konzultaci s hlavním trenérem Františkem Strakou se rozhodlo, že bude přesunutý k B týmu, aby dotrénoval manko po zranění. Trenéři A i B týmu mají plán, jak se má připravovat,“ zní oficiální verze od tiskového mluvčího klubu Adama Černého. Skalák to určitě vidí jinak. Ale nehodlá to raději komentovat. Mohl by si naběhnout.

Šéf Sparty se obul do trenéra Slavie Trpišovského. Derby bude vyhrocené

Aby hráč neporušil platnou smlouvu, bez řečí přijal ponížení do rezervního týmu. Jinak by totiž přišel o statisíce. S vedením prý Skalák také řeší výši odstupného. A tam to údajně trochu drhne. „Dostal návrh na dva platy, to ale odmítl. Podle smlouvy má nárok na deset platů, což zase nechtělo Dynamo. A tak se jedná o nějakém kompromisu se zapojením hráčské asociace,“ píše inFotbal.

Atmosféra není dobrá

František Straka, který se snaží České Budějovice nastartovat, chce v týmu bojovníky, kteří budou ochotni udělat na hřišti vše. „Chci hráče, kteří tady chtějí být a ne ty, kteří se neustále snaží odejít. Budou hrát ti, kteří touží bojovat za klub, fanoušky a za město,“ prohlásil už v srpnu trenér, když odcházel Jan Suchan do Jablonce. Těsně po něm si balil kufry odchovanec a kapitán Dynama Lukáš Havel, který zamířil do Teplic. A nyní dle všeho Straka zametl i s dvaatřicetiletým hráčem. Skalák má přitom na kontě sedmnáct reprezentačních startů.

Český reprezentační kouč Hašek neunesl kritiku. Hodinová hádka s legendou

K dobré atmosféře nepřispívají ani výsledky. Budějovice se krčí po osmi odehraných kolech na konci prvoligové tabulky s jedním bodem a skóre 1:21. Poslední, kdo Budějovice bodově vykradl byla pražská Sparta (0:2). Domácí ji k tomu ale výrazně pomohli. Staronová posila Ubong Ekpai se nechal těsně před přestávkou zbytečně vyloučit. Ekpai udeřil pěstí do hlavy Rosse a sudí Starý po intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů změnil původní verdikt ze žluté na červenou kartu.

Na SportechŽivě jsme také psali o potížích, které má český trenér po nečekaném vyhazovu.

Co říkáte na situaci v Českých Budějovicích? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
108 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články