Nečekaný vyhazov bývalého kouče Sparty poznamenal. Mentální potíže ho připravily o další angažmá 

V novém působišti se český fotbalový trenér moc neohřál. Vyhazov přišel stejně nečekaně jako nová nabídka. Tu ale raději nepřijal. Nebyl psychicky připravený.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Laso z nového klubu přišlo jako blesk z čistého nebe. Podobně jako vyhazov z Mladé Boleslavi. Trenér David Holoubek neměl moc času na rozmyšlenou a to rozhodlo. Nabídku od posledního klubu polské Ekstraklasy Stal Mielec Holoubek nakonec odmítnul. „Bylo to strašně rychlé, potřeboval jsem si věci nejdříve srovnat v hlavě,“ vysvětlil Holoubek pro iSport. „Ozvali se mi asi tři nebo čtyři dny po tom, co se stalo v Boleslavi. Bylo to fakt hodně intenzivní,“ dodal vzápětí.

Holoubek: Potřeboval jsem pauzu

Polský klub, který nakonec jako hlavního kouče povolal Pawla Karmelitu, nechtěl čekat a potřeboval rychle jednat. „Chtěli to co nejdřív vyřešit, čemuž jsem rozuměl. A moc si toho vážil. Ale upřímně jsem na to tehdy ještě nebyl hlavou stoprocentně připravený. Potřeboval jsem čas, delší pauzu, abych si všechno vyhodnotil, zanalyzoval a mentálně se připravil na další práci. Abych tomu mohl zase dávat maximum,“ prozradil hlavní důvody čtyřiačtyřicetiletý Holoubek, který pár měsíců vedl i pražskou Spartu.

Vůdce fotbalové Sparty ohromil Anglii. Jeho příběh dojal miliony lidí

Vedení klubu s majitelem Davidem Trundou se rozhodlo kouče odvolat z funkce na konci prázdnin po remíze 2:2 v úvodním utkání s maďarským celkem Paksi v play off Konferenční ligy. Holoubek se musel pakovat. Mladá Boleslav tyto změny zdůvodnila tím, že jsou součástí dlouhodobé strategie klubu. Možná se inspirovali na Spartě a přivedli zahraničního trenéra. Nového kouče Andrease Brännströma si prý Trunda vyhlédl ve Švédsku, kde dříve nějakou dobu žil.

Vystřídal ho Švéd

Od Boleslavi každopádně zajímavý tah. Švédský kouč nikde dlouho nevydržel a jeho pověst není zrovna výstavní. V posledních třech letech vystřídal tři různé kluby. V Hajduku Split vydržel coby asistent jen půl roku. Po návratu do Švédska vedl Mjällby, aby se v roce 2023 stal na půl roku hlavním koučem AIK Stockholm. „Andreas Brännström se k našemu klubu připojuje s vizí, která plně koresponduje s našimi dlouhodobými cíli,“ řekl Trunda pro klubový web.

Z fotbalové Slavie je lazaret. Na dlouhou dobu přišla o čtyři hráče

„V Andreasovi získáváme trenéra s mezinárodními zkušenostmi. Trenéra, který mimo jiné vedl největší švédský klub AIK Stockholm. Silnou Andreasovou stránkou je rovněž práce s mládeží a začleňování dalších talentových mladých hráčů do hlavního týmu,“ dodal majitel. Švédský kouč se uvedl výborně. Postup do Konferenční ligy přes maďarský Paks a výhra nad Teplicemi v lize je výborný počin. Pak už to tak slavné nebylo. Vítěznou notu Boleslavi přerušila Slavia. Bod za remízu si pak Boleslav připsala doma v neděli proti Pardubicím.

Na SportechŽivě jsme psali také o fotbalovém reprezentantovi, který podlehl o pět let starší ženě.

Co říkáte na odvolání Holoubka z Boleslavi? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
82 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články