Velká pocta. Kouč Slavie Trpišovský už útočí i na slavného trenéra Guardiolu

Ve Slavii je trenér Jindřich Trpišovský už téměř sedm let. Díky tomu se ocitl v elitní společnosti. Překoná hvězdného i kouče Pepa Guardiolu? Nemá k tomu daleko.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Bezpochyby je to známka kvality. Když strávíte dlouhé roky v jednom klubu jako trenér, musíte mít výjimečné schopnosti. Kouč pražské Slavie Jindřich Trpišovský je bezesporu má. Ve Slavii kroutí bez čtyř měsíců už sedm let. V žebříčku specializovaného webu Transfermarkt je tak pátým nejdéle sloužícím trenérem v top deseti ligách. Nemusí to trvat dlouho a posune se zase vzhůru. Na dostřel má hned dva kolegy.

Zůstane slavný trenér v City?

Prvním je trenér italské Atalanty Gian Piero Gasperini, který je v Bergamu osm let. Stejně dlouho u týmu je i slavný Pep Guardiola. A právě trenéra anglického Manchesteru City by mohl Trpišovský brzo předhonit. V létě 2025 mu totiž vyprší smlouva. A pozor! Dokonce při mistrovských oslavách, chvíli poté, co fotbalisté Manchesteru City stvrdili zisk rekordního čtvrtého titulu za sebou, připustil, že nadcházející ročník může být jeho posledním.

Fotbalová Slavia dosáhla nového rekordu. Její lídr děsí další ligové soupeře

„Spíš odejdu, než zůstanu. Už tu působím osm let,“ řekl Guardiola. „Už když jsme loni vyhráli v Istanbulu finále Ligy mistrů, říkal jsem si, co tu ještě dělám,“ řekl třiapadesátiletý trenér, který Citizens dovedl od roku 2016 k šesti titulům a triumfu v Champions League. „Momentálně nedokážu říct, jakou přesně mám motivaci pokračovat,“ řekl jeden z nejúspěšnějších trenérů historie. Tak uvidíme, jestli ještě nějakou najde.

Žebříčku vévodí Němec Schmidt

První dvě místa v žebříčku jsou pro Trpišovského, který Slavii vedl již ve 338 zápasech, zřejmě nedostihnutelná. Na druhém místě je trenér Diego Simeone, který už téměř třináct let kotví v Atlétiku Madrid. Na prvním místě se vyhřívá německý kouč Frank Schmidt. Ten trénuje fotbalisty Heidenheimu nepřetržitě už od roku 2007. Mezi elitu je dostal až z páté nejvyšší soutěže.

Kanonýrovi Realu Madrid zamotala hlavu o pět let starší žena. Mají jasně stanovené hranice

Osmačtyřicetiletý Trpišovský nyní se Slavií hraje možná nejlepší fotbal vůbec. V lize jeho tým z osmi zápasů sedmkrát triumfoval, zaváhal jen v prvním kole (na Slovácku 0:0). Od té doby vyhrává. A hlavně nedostává branky. Slavia inkasovala za osm utkání pouze jednou (v Teplicích). Pokud bude takhle rekordman v počtu vítězství v české lize (203) pokračovat, z Edenu ho jen tak někdo nevyhodí. Tedy pokud neodejde někam za lepším.

Na SportechŽivě jsme také psali o dojemném příběhu sparťanského kapitána. Ohromil celou Anglii.

Co říkáte na Trpišovského herní styl? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
64 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články