Fotbalová Slavia dosáhla nového rekordu. Její lídr děsí další ligové soupeře

Fotbalová Slavia vévodí české lize. Díky lepšímu skóre je po osmi kolech před mistrovskou Spartou. Navíc překonala jeden z rekordů. Sebevědomí má na rozdávání.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Boj o vítězství v Chance lize, který znamená přímý postup do příštího ročníku Champions League, začíná nabírat grády. Pražská „S“ se začínají všem vzdalovat a vypadá to, že si to spolu o mistrovský titul rozdají. Na třetí Plzeň už mají náskok pěti bodů. Sparta hraje ve velkém stylu, ale Slavia předvádí snad ještě dominantnější výkony. „Dařilo se nám tlačit na rozehrávku Plzně a poradit si s jejich nebezpečnými hráči. Náš výkon byl kvalitní,“ řekl kouč Jindřich Trpišovský po triumfu nad rivalem z Plzně 3:0.

Slavia dostala jen jeden gól

Bylo to další z přesvědčivých vítězství. Celkem už sedmé. Slavia zaváhala jen v prvním kole, kdy uhrála bezbrankovou remízu na Slovácku. Od té doby vyhrává. A hlavně nedostává branky. Klub z Edenu inkasoval za osm utkání pouze jednou (v Teplicích). A to je nový rekord celku z Vršovic. „Se Slavií bude mít problémy každý. Je teď na úrovni absolutní evropské intenzity. Loni jsme zvítězili, protože tuhle intenzitu nehrála. Nebyla tak náročná,“ prohlásil trenér Plzně Miroslav Koubek po jasné porážce.

Z fotbalové Slavie je lazaret. Na dlouhou dobu přišla o čtyři hráče

Jeho slova potvrdil kapitán Slavie Jan Bořil. „Daří se nám hrát velmi náročný fotbal. Když takhle budeme hrát, můžeme přehrát každého. O tento styl se snažíme každý zápas, nese ovoce. Nezastavujeme, naopak, chceme pořád přidávat,“ varuje všechny soupeře třiatřicetiletý obránce, který vstřelil první gól sešívaných v zápase.

Bořil: Přejedeme každého

Právě on je poměrně překvapivým tahounem vedoucího celku ligy. Proti Plzni byl velmi aktivní i směrem dopředu. Věděli jsme, jak na ně. Plán jsme plnili od začátku, byl to takový hybrid. Provod se vysouval i zasouval, měli s ním problémy. My s Holešem jsme naopak měli více podporovat útok, což nakonec vyústilo i v můj gól. Jsem za něj moc rád,“ doplnil Bořil pro klubový web.

Útočník Slavie Chorý přelstil svůj bývalý tým mazaným trikem

Šéf slávistické sestavy také popsal, proč je tým tak silný v defenzivě. „V minulosti jsme hráli více ofenzivněji, na čtyři obránce. Okna v obraně tak byla více otevřená a dostávali jsme z toho více gólů. Teď, když hrajeme na tři vzadu, tak se navzájem moc dobře zajišťujeme. Musíme hrát nátlakově. Co nejvíce běhat. Díky tomuto stylu na nás v lize nikdo nebude mít. Všichni to vidí, že pokud budeme makat na 120 procent, tak přejedeme každého. Uvidíme, jak dlouho nám to vydrží, ale doufám, že až do konce sezony,“ dodal Bořil.

Na SportechŽivě jsme také psali o výbuchu českého reprezentanta v Lize mistrů.

Co říkáte na výkony Slavie v této sezoně? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
92 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články