Kořen pampelišky dokáže zabít rakovinu. Podívejte se, jak si z něj připravit čaj

                   

O účincích smetánky neboli pampelišky lékařské toho bylo napsáno už opravdu hodně. Tato žlutě kvetoucí bylinka, která se na polích, zahradách a v lesích objevuje hned zjara, má mnoho blahodárných účinků na naše zdraví. Obyčejně se sbírá pro květy, ze kterých lze připravit například med nebo sirup, ale co jste možná nevěděli, velmi významný je i její kořen.

Pampeliška a její účinky na zdraví

Smetánka je léčivka, která obsahuje mnoho vitamínů a minerálních látek, důležitých pro naše zdraví. Najdete v ní například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, kyselinu listovou nebo hořčík. Se všemi těmito látkami potom může pampeliška pomoci při léčení například:

  • špatné tvorby žluči
  • jater zanesených toxiny
  • alergií
  • rakoviny
  • vysokého cholesterolu
  • organismu zaneseného škodlivinami

Připravte si čaj kořene pampelišky

Kořen z pampelišky představuje pomoc pro pacienty, kterým byla diagnostikována rakovina. Kořen při opakované aplikaci ničí dokonce už do 48 hodin nádorové buňky a zdravé naopak posiluje. Na rozdíl od chemické léčby se tedy nebudete cítit špatně. Výzkum s kořenem pampelišky byl proveden na univerzitě ve Windsoru v Kanadě. Při něm bylo zjištěno, že pravidelné pití čaje vede k téměř úplnému zabití rakovinných buněk a ustoupí veškerých příznaků.

Potřeby:

  • kořeny z pampelišky – nasbírejte a poté nechte 5 až 6 dní sušit na přímém slunci

Postup:

  1. Nasypte do hrníčku 1x čajovou lžičku rozemletého kořene pampelišky nebo nahrubo nakrájený a usušený kořen.
  2. Zalijte vodou a nechte odstát. V případě nakrájeného kořene po cca 10 minutých sceďte.
  3. Pijte vlažné.
iKořen pampelišky si můžete nasbírat i sami.
Diskuze Vstoupit do diskuze
99 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články