Tenista Rosol je zklamaný z posunutí finále Davis Cupu na příští rok

Zdroj fotografie: sport.hotnews.ro

Další změnou ve sportovních událostech se kvůli koronaviru stal tenisový Davis Cup. Kvalifikace byla rozehrána na počátku letošního března, kdy došlo i na baráž dvou světových skupin. Finálový turnaj byl ale nakonec z letošního podzimu posunut až na podzim 2021.

Českého reprezentanta Lukáše Rosola v jeho 34 letech trápí několik zdravotních problémů, přesto se ještě nehodlá tenisu vzdát. Tvrdí však, že každá další sezona je pro něj bonusem. Odložení Davis Cupu ho mrzí. „Je to blbý. Ano, štvalo mě to. Je to čára přes rozpočet. Ale my s tím nic nenaděláme. Jsme malí páni a musíme hrát, jak to je a brát to, jak to zvolili.“

Zdroj fotografie: sportingnews.com

Finále Davis Cupu pro 18 týmů

Finálové zápasy Davisova poháru se odehrají od 22. do 28. listopadu 2021 již podruhé v madridském Caja Mágica. Do turnaje postoupily týmy Austrálie, Česka, Ekvádoru, Francie, Chorvatska, Itálie, Kanady, Kazachstánu, Kolumbie, Maďarska, Německa, Rakouska, Ruska, USA, Srbska, Španělska, Švédska a Velké Británie.

  • 4 semifinalisté finále 2019
  • 2 týmy na divokou kartu
  • 12 vítězů kvalifikačního kola z března 2020

Letos v kvalifikaci pomohl českému týmu

Rosol je aktuálně 180. hráč světa. Má za sebou výhru Davisova poháru z let 2012 a 2013, kdy se mu velmi dařilo po boku Radka Štěpánka a Tomáše Berdycha. Jeho bilance v Davis Cupu je 16 výher a 13 porážek. Letos v březnu v kvalifikaci výrazně pomohl českému týmu v boji proti Slovensku. Jeho nadšení do tenisu je stále znatelné. „Chci hrát, jak to půjde. Uvidíme. Každý rok, co přijde, bude bonusový.“

Zdroj fotografie: overbetting.ru

Při koronavirové pauze se Rosol nabídl Národnímu tenisovému centru, kde mohl předávat zkušenosti mladším hráčům. Zda je toto jeho další směrování uvidíme v budoucnu, prozatím řekl, že ho tato činnost baví a do budoucna se jí nebrání. Snažil se jim dávat rady, jak se zachovat v různých situacích při hře, jak správně trénovat, ale přidal i poznatky z oblasti správného stravování.