Cévy jsou velmi důležité – fungují v našem těle jako rozvodné potrubí krve. Nejen s věkem, ale také se špatným životním stylem se jejich kvalita zhoršuje, mohou se ucpávat a kornatět. S tím souvisí mnoho zdravotních rizik jako například vysoký krevní tlak, infarkt, mrtvice, vysoká hladina cholesterolu a další. Pomozte svým cévám zůstat v kondici, lze tak učinit správnou životasprávou a rovněž tím, co konzumujete. Od usazenin, které mohou blokovat průtok krve, vyčistíte cévy snadno s tímto receptem, který používaly i naše babičky.
Odfiltrujte ze svých cév škodliviny
Jelikož všechny používané suroviny jsou přírodního charakteru, je tento recept vhodný pro každého. Nemusíte se obávat ani jeho náročnosti, protože jeho příprava je rychlá a snadná.
Potřeby:
- 4x středně velký citrón v bio kvalitě
- 2 litry vody
- 4x velké stroužky česneku
- malý kousek zázvoru
Postup:
- Citróny v bio kvalitě postačí pouze opláchnout pod vlažnou vodou, jiné citróny raději zbavte slupky. Zázvor oškrabejte a nakrájejte na malé kousky.
- Oloupejte česnek.
- Všechny ingredience kromě vody dejte do mixéru a rozmixujte do hladké kaše.
- Směs dejte do hrnce, do kterého nalijte vodu. Přiveďte k bodu varu a poté vypněte.
- Vychladnuté přeceďte přes plátýnko do skleněné misky nebo sklenice a uložte do lednice.
- Před konzumací nezapomeňte promíchat – pijte ráno malou sklenici na lačný žaludek.