Mrkev je velmi zdravá kořenová zelenina, která svým obsahem může výrazně pomoci vašemu organismu. Najdete v ní například spoustu vlákniny, antioxidanty, vitamín C, karoten, fosfor, draslík, sodík a další. Jenomže i přes tato pozitivní fakta mrkev děti příliš nemilují, a i mnoho dospělých nad ní ohrnuje nos. V podstatě by se dalo říct, že po brokolici je mrkev druhá nejneoblíbenější věc, která se může někomu objevit na talíři. Nebo tomu tak až dosud bylo, protože s tímhle receptem dětem i dospělým budou vznikat doslova boule za ušima, jak jim mrkev bude chutnat.
Pečená mrkev, která bude chutnat
Tento recept si můžete vychutnat jako přílohu k masu nebo jinému jídlu, popřípadě si ji lze vychutnat i samotnou. Ať ji připravíte pro kohokoliv, talíř bude během chvíle prázdný.
Potřeby:
- 600 gramů mrkve
- 1x čajová lžička soli
- petrželka
- 50 ml olivového oleje
- ½ čajové lžičky mleté sladké papriky
- česnek podle chuti
Postup:
- Mrkev oloupejte a omyjte pod vodou. Poté ji nakrájejte podélně na polovinu a poté ještě jednou. Z každé mrkve tak budete mít čtyři „hranolky“.
- V mističce vedle si smíchejte sladkou papriku, sůl, olivový olej a prolisovaný česnek.
- Mrkev vyskládejte na pečícím papírem vyložený plech a směsí ji potřete nebo polijte. Důležité je, aby mrkev bylo ve směsi dobře obalená.
- Trouba předehřejte na 200°C. Plech přikryjte alobalem, aby se mrkev neupekla příliš rychle, a vložte jej dovnitř.
- Pečte přibližně 45 minut a po uplynutí této doby sundejte alobal a nechte ještě 10 minut bez přikrytí.
- Plech vyndejte a rovnou podávejte. Dobrou chuť.