Těchto 15 potravin vás zbaví tuku a usazených toxinů

                   

V dnešním době jsou téměř všechny potraviny různě upravené, obsahují chemikálie, toxické a konzervační látky. Problém je, že při jejich konzumaci se tyto látky dostávají i do nás. Tím trpí náš trávicí systém a hlavně játra, která všechno škodlivé filtrují a ukládají do sebe. Za příhodných podmínek by se jich měla zbavovat, ale protože je jich tolik, nezvládají to, a tak zůstávají v našem těle uloženy. Zbavte se jich a detoxikujte své tělo od všech toxinů – pomůžou vám s tím některé potraviny.

Příznaky špatně fungujících jater

Když jsou játra ucpaná toxiny, můžete to na sebe pozorovat jako nepříjemné příznaky. Podobné projevy má také špatně pracující lymfatický systém. Budete na sobě pozorovat:

  • nadýmání
  • otoky horních i dolních končetin
  • problémy s ucpáním střev v podobě zácpy
  • tepavé bolesti hlavy
  • ukládání tuku především v oblasti břicha
  • nadměrná citlivost
  • menší pohyblivost kloubů
  • svědění pokožky, vyrážky
iPři špatně fungujících játrech vás bude trávení dělat problémy.

Pročistěte svůj organismus snadno a přírodně

Když játra nezvládají svou práci, může mít problémy hlavně s trávením. Střídající se zácpy, průjmy, nadýmání, bolesti břicha, pálení žáhy, pocit kamení v žaludku jsou znamením toho, že ve vašem břišním tuku, který chrání orgány a je tedy důležitý, jsou uložené toxiny. S odvodem těchto škodlivých látek mohou některé potraviny výrazně pomoci, některé vás naopak mohou ohrožovat. Mezi ty, které vám budou výrazně nápomocny v detoxikaci organismu patří:

  1. mrkev – lehká na trávení
  2. jablko – zrychluje metabolismus
  3. listová zelenina
  4. zázvor – zabraňuje nevolnosti a nadýmání
  5. olivový olej – napomáhá trávení
iOlivový olej je zdravým zdrojem tuků.
  • avokádo – zdroj zdravých tuků
  • zelený čaj – obsahuje mnoho antioxidantů
  • grapefruit – reguluje činnost střev
  • iGrapefruit podporuje trávení.
  • vlašské ořechy – přírodní zdroj zdravých tuků
  • kurkuma – podporuje tvorbu žluči
  • celozrnné obiloviny – zlepšují trávení
  • červená řepa – zlepšuje trávení a pomáhá předcházet zácpě
  • citrusy – limetky a citróny obsahují mnoho vitamínů a v těle vytvářejí zásadité prostředí
  • brukvovité druhy zeleniny – zelí, brokolice, květák, růžičková kapusta
  • česnek – je přírodní antibiotikum
  • iLéčivá síla česneku je známá už velmi dlouho.
    Diskuze Vstoupit do diskuze
    74 lidí právě čte
    Autor článku

    Matěj Pokorný

    Zobrazit další články