Tomáš Hertl se musí na Vánoce hlídat, miluje totiž dobré jídlo a sladkosti

Foto: edmontonjournal.com

Vánoce jsou svátky klidu, míru a bohužel také nadměrného přejídání, ke kterému svádí obrovské množství dobrot na štědrovečerní tabuli. Své o tom samozřejmě vědí i slavní sportovci, kteří se však vzhledem ke své profesi nemohou jen tak utrhnout ze řetězu a sníst, co jim přijde pod ruku. Tomáš Hertl se v nedávném rozhovoru pro českou verzi prestižního webu nhl.com rozpovídal o tom, jak složité je pro něj krotit vášně v oblasti gastronomie. Dobré jídlo a sladkosti totiž naprosto zbožňuje, i když by se měl oběma těmto „disciplínám“ raději vyhýbat.

Hokejista miluje české pochoutky, v zámoří se mu jich ovšem nedostává

Není žádným tajemstvím, že Tomáš Hertl patří k velkým milovníkům tuzemské kuchyně. Už od malička si liboval v tradičních českých pochoutkách a nezanevřel na ně ani v dospělosti. Zároveň ale přiznává, že život v zámoří mu tuto zálibu poněkud stěžuje. Sehnat kupříkladu kapra na štědrovečerní večeři není vůbec jednoduché, proto s partnerkou namísto toho připravují kuřecí řízek s bramborovým salátem. Hokejista se ovšem musí mít na pozoru, jelikož jen těžko odolává nadměrnému množství podobných dobrot, které mohou nepříznivě nabourat jeho životosprávu.

Během sezóny si proto dokáže odepřít i takovou pochoutku, jako je svíčková. I tak ale říká, že nepatří mezi hokejisty, kteří si jídelníček striktně hlídají:

„Miluji jídlo a miluji sladké. Ale během sezony se najím, jak potřebuji. Dopřeji si, když vím, že to spálím při zápase a potřebuji něco dostat do těla. Samozřejmě, že děláme hodně zeleninu, ale nějakou tu sladkost si taky dám. Když můžu, tak zmrzlinu a čokoládu miluji. Se sladkým se musím držet zpátky. Horší je to pak v létě. To člověk nemá takový výdej energie.“

Hertl není jediným milovníkem sladkého v týmu Sharks

Tomáš Hertl už nějaký ten pátek válí za San Jose Sharks a díky tomu už se samozřejmě stihl důkladně seznámit s celou kabinou. Který hokejista je stejně jako on opravdovým hříšníkem z hlediska jídelníčku? Podle Hertla to nemůže být nikdo jiný, než-li Logan Couture:

„Pravda je taková, že sladké máme rádi oba. Vždycky, když jdeme na výjezdech na jídlo, tak se dušujeme: Dneska si dezert nedáme! A nakonec to dopadne tak, že si ho dáme oba. Pošťuchujeme se a dáváme sázky, kdo z nás bude za dvacet let tlustší.“

Na obou hříšnících není každopádně občasné ujíždění na sladkém vůbec vidět. I s tímto nešvarem totiž naprosto vévodí klubovým statistikám. Couture si zatím připsal 33 bodů, Hertl jich zkompletoval 31.

Foto: edmontonjournal.com