Jak dobře znáte anglickou Premier League? Ověřte si své znalosti – SportyŽivě

Jak dobře znáte anglickou Premier League? Ověřte si své znalosti

Již zítra startuje nejsledovanější fotbalová soutěž světa. Anglická Premier League a její třicátý ročník opět nabídne nové fotbalové hvězdy i silné příběhy. Jak dobře se vyznáte v anglické nejvyšší soutěži a její české stopě? Ověřte si své znalosti v kvízu.

i Zdroj fotografie: Reuters
                   

1. Nováčkem anglické Premier League je Brentford, který pod koučem Thomasem Frankem postoupil do nejvyšší soutěže vůbec poprvé v historii. Ve kterém městě tento klub sídlí?




A) Liverpool

B) Londýn

C) Birmingham

D) Portsmouth

2. Brentford se proslavil zejména svou neobvyklou strategií. Sází totiž zejména na analytiky a statistiky, kteří výrazným způsobem zasahují do chodu samotného klubu. Čím dalším je tento anglický specifický? 

A) Má největší stadion anglické Premier League

B) Krátce v něm působil záložník Frank Lampard

C) Má za sebou nejdelší šňůru prohraných utkání na hřišti soupeře v historii anglického fotbalu

D) Nemá mládežnická mužstva


iZdroj fotografie: Depositphotos

3. Anglická Premier League čeká mimo Brentford i další dvě nová mužstva. Které týmy to jsou?

A) Wolverhampton Wolves a West Bromwich Albion

B) Watford a Norwich City

C) Norwich City a West Bromwich Albion

D) Watford a West Ham United

4. Loňskému ročníku z pohledu statistik dominovalo jediné jméno. Který hráč si připsal nejvíce asistencí i vstřelených branek?

A) Harry Kane

B) Mohamed Salah

C) Kevin De Bruyne

D) Bruno Fernandes


iZdroj fotografie: Reuters

5. Mistrovský titul bude obhajovat Manchester City, který se bude muset obejít bez dlouholeté opory Sergia Aguera. Ten přesto nebyl v uplynulé sezoně nejlepším střelcem kádru Pepa Guardioly. Kdo z hráčů Citizens se trefil v loňském ročníku Premier League třináctkrát?

A) Ilkay Gundogan

B) Kevin De Bruyne

C) Gabriel Jesus

D) Bernardo Silva

6. Tottenham Hotspurs v průběhu loňské sezóny učinil trenérskou výměnu. Koho v letošním ročníku nahradil kouč Nuno Espirito Santo?

A) Sama Allardyce

B) José Mourinha

C) Mikela Artetu

D) Carla Ancelottiho


izdroj fotografie: Reuters

7. V lednu letošního roku opustil londýnskou Chelsea kouč Frank Lampard, přesto se klub ze Stamford Bridge radoval z vítězství v Lize mistrů. Pod jakým koučem milionářskou soutěž vyhrál?

A) Royem Hodgsonem

B) Scottem Parkerem

C) Jurgenem Kloppem

D) Thomasem Tuchelem

8. V dresu anglického West Hamu United zářili čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal. Šestadvacetiletý defenzivní záložník Souček navíc přidal na produktivitě a spolu s Michailem Antoniem se stal nejlepším střelcem mužstva. Kolik branek dokázal vstřelit?

A) 17

B) 6

C) 10

D) 4


iZdroj fotografie: Depositphotos

9. V dresu Burnley odehrál loňskou sezónu i další z českých hráčů v Premier League. Devětadvacetiletý reprezentant nastoupil k patnácti utkáním a vstřelil tři branky. Jaké je jeho jméno?

A) Tomáš Kalas

B) Jiří Skalák

C) Matěj Vydra

D) Václav Kadlec

10. Na stadiony se pomalu vracejí fanoušci a Premier League nebude vyjímkou. Největší podporu co do počtu příznivců na stadionu dlouhodobě zažívá Manchester United, jehož stadion ve čtvrti Old Trafford má největší kapacitu v soutěži. Jaká je maximální kapacita tohoto stánku?

A) 74,140

B) 90,000

C) 84,020

D) 101,630

Klíč: 1B 2D 3B 4A 5A 6B 7D 8C 9C 10A

Diskuze Vstoupit do diskuze
101 lidí právě čte
Zobrazit další články
Co si myslíte o článku?
4/5 (78%) 115 hlasů
Nahlásit chybu
AutoŽivě.cz
Faktory ovlivňující cenu každého ojetého vozidla. O některých možná ani nevíte
ArmádníZpravodaj.cz
Sýrie v ohrožení: Turecko dodalo džihádistům protiletadlové komplety Hawk
Události247.cz
Hlavní hygienička Svrčinová: Restaurace jen pro vybrané a konec antigenních testů. Tomu se říká „motivace“ k očkování
VědaŽivě.cz
Psaní levou rukou je spojováno s genialitou. Mezi výjimečné patří jen 10 procent světové populace