Bramborová dieta vám pomůže už za 3 dny shodit jednu konfekční velikost

                   

Lilek brambor, brambor nebo jednoduše brambora je obecně považována za „chudé“ jídlo. Je levná, dá se oškrábat ke všemu a zasytí. Co ale tahle původem americká plodina může doopravdy nabídnout? Brambory obsahují draslík, hořčík, vápník, vitamín C, fosfor, sodík, sacharidy a bílkoviny. Kromě toho mají poměrně vysoký obsah vody a škrobu, takže snadno zaplní žaludek, a přitom nemají moc kalorií. Na druhou stranu ale dokážou dodat energii. A právě proto jsou perfektní potravinou, která vám pomůže se zbavit nadbytečných kil a dostat se dokonce až o jednu konfekční velikost níže.

Jak na bramborovou dietu

Brambory jsou většinou velkým nepřítelem dietářek, to ale pouze z toho důvodu, že nikdo nedocenil jejich možnosti. Brambory totiž zvládnou detoxikovat tedy pročistit vaše tělo od škodlivých a usazených látek. Zároveň se také při jejich konzumaci odvodníte. Celkově bude vaše tělo lehčí, více fit a vy si tak budete rovněž připadat, přičemž energie budete mít na rozdávání. Všechny tyto klady přitom na sobě pocítíte už po pouhých 3 dnech dodržování této bramborové diety. Zkuste náš jídelníček a uvidíte, že džíny, které jste předtím nedopnula, nyní obléknete bez problémů.

iBrambory můžete dochutit kmínem nebo solí.
  1. Den

    • Snídaně – 1 větší vařená brambora, 1 kelímek bílého jogurtu, jablko
    • Oběd – 2 větší vařené brambory, 1 kelímek bílého jogurtu, zeleninový salát (polníček, rukola, ledový salát)
    • Večeře – 1 větší vařená brambora, 2 kelímky bílého jogurtu
  2. Den

    • Snídaně – 1 kelímek bílého jogurtu, banán
    • Oběd – 2 větší vařené brambory, 1 kelímek bílého jogurtu
    • Večeře – 1 větší vařená brambora, 1 kelímek bílého jogurtu
  3. Den

    • Snídaně – 1 větší vařená brambora, 1 kelímek bílého jogurtu, jablko
    • Oběd – 2 větší vařené brambory, dušené kuřecí maso bez kůže, 1 kelímek bílého jogurtu
    • Večeře – 1 kelímek bílého jogurtu, zeleninový salát (okurka, mrkev, rajče, paprika, salát ledový, rukola, apod.)

Při vaření můžete k bramborám přidat kmín, sůl nebo pepř. Dostanou potom výraznější chuť.

Diskuze Vstoupit do diskuze
130 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články