Do české fotbalové ligy zamířil zlatý chlapec. Může to být nejlepší nákup roku

Je zvyklý vyhrávat a získávat trofeje. I proto ho přední český klub angažoval. Čeká ho však náročná šichta. Vyrovnat se svému předchůdci bude těžké.

i Zdroj fotografie: FC Viktoria Plzeň
                   

Fotbalová Plzeň po odchodu klíčového stopera Robina Hranáče do Hoffenheimu získala adekvátní náhradu. A nebylo to zas tak drahé. Viktorii posílil srbský obránce Svetozar Markovič. Čtyřiadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant přišel z Partizanu Bělehrad a v novém působišti podepsal tříletou smlouvu. Údajně stál kolem 35 milionů korun. Pokud předvede výkony, kvůli kterým se o něj v minulosti zajímal také Manchester United, může se stát nákupem roku.

Markovič kapitánem Partizanu

„Společně se skautským oddělením jsme měli Svetozara vytipovaného. Jsme rádi, že se podařilo jeho příchod do našeho týmu dotáhnout,“ řekl po podepsání kontraktu klubový sportovní ředitel Daniel Kolář. Markovič je velmi zajímavý stoper, který se ve stále mladém věku stal kapitánem a vůdčí postavou Partizanu,“ doplnil Kolář.

Souboj Sparty s Priskem v Lize mistrů v ohrožení. Kouč českých mistrů ztrácí důvěru

Markovič už v Plzni odehrál dva ligové zápasy. Zatím panuje s jeho výkony spokojenost. I jemu se na západě Čech líbí. „Věřím, že se s klukama rychle poznáme. Na tuto výzvu se těším. Nabídka Plzně mě velmi zaujala, klub velmi dobře znám z evropských pohárů a udělám maximum, abych týmu pomohl,“ dodal.

Válel i za Olympiakos

Markovič už toho zažil poměrně dost. Svým klubům pomohl ke spoustě trofejí. Má za sebou také dvouleté působení v Řecku, kde s Olympiakosem Pireus vyhrál předloni ligu a v roce 2020 domácí pohár. V Řecku hrál i za Larisu. Do Partizanu, s kterým získal už v letech 2018 a 2019 Srbský pohár, se vrátil před dvěma lety.

Český obránce ve službách fotbalové Sparty popsal útok na své blízké

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Svetozar Markovic (@markovicsvetozar5)

V dresu srbského velkoklubu odehrál Markovič celkem 157 soutěžních zápasů a vstřelil 13 gólů. Prošel také všemi mládežnickými výběry, za jednadvacítku si připsal 18 startů a jeden gól. Za národní A-tým ale ještě nenastoupil. V roce 2020 byl italským deníkem Tuttosport nominován na prestižní cenu Golden Boy pro nejnadějnější mladé talenty. Zlatý chlapec z Bijeljiny se ale nakonec musel sklonit před kanonýrem Erlingem Haalandem.

Na SportechŽivě jsme také psali o nové posile pražské Sparty, která se stala obětním beránkem.

Co říkáte na novou posilu Plzně? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články