Fotbalový talent musel v 19 letech ukončit kariéru. Sny mu překazil zákeřný protivník

Trénoval s hvězdnými bundesligovými hráči. Mířil mezi elitu. Zničehonic ale nadějnému fotbalistovi do života vstoupil příliš těžký soupeř. On se ale nevzdává. A prosí o pomoc.

i Zdroj fotografie: Bundesliga.com
                   

Osud dovede být hrozně krutý. Devatenáctiletý brankář Berkin Arslanogullari snil o zápasech bundesligy, ale nyní musí na vše zapomenout. Gólman rezervy německého Unionu Berlín už několik měsíců bojuje s vážným onemocněním kostí. Lékaři mu kvůli postupující chorobě dokonce museli amputovat levou nohu. Nemoc však stále pokračuje dál.

Arslanogullari: Budu bojovat

Přitom ještě na jaře chytal Arslanogullari v týmu do 19 let za Union Berlín, absolvoval také přípravný zápas za první tým mezi profesionály, s nimiž občas trénoval. Pak se mu ale zhroutil svět. Doktoři mu oznámili zdrcující diagnózu. Chemoterapie zabrala jen částečně. Nyní jeho rodina i klub hledají další možnosti, jak Berkinovi pomoct.

Český obránce ve službách fotbalové Sparty popsal útok na své blízké

„V životě jsem překonal mnoho překážek. Budu s touto nemocí dál bojovat ze všech sil. Chtěl bych všem poděkovat,“ uvedl Arslanogullari pro Bild. Léčba už rodinu fotbalisty s tureckými kořeny připravila o všechny peníze. Rodiče nemohou chodit do práce a starají se o svého syna. Doufají v pomoc fanoušků, fotbalistů a lidí z celého světa. Ti mohou přispívat na nově založenou sbírku.

Vybrat chtějí 50 milionů

„Berkin Arslanogullari nyní podstupuje další chemoterapii, bojuje ze všech sil. Nutně potřebuje i finanční pomoc. Věříme, že všechno dobře dopadne,“ stojí na stránce sbírky. Současný domov rodiny však není vhodný pro osobu se zdravotním postižením. Její byt nutně potřebuje rozsáhlou rekonstrukci, ideální by ale bylo najít zcela nové bydlení.

Souboj Sparty s Priskem v Lize mistrů v ohrožení. Kouč českých mistrů ztrácí důvěru

Situace je velmi vážná. Arslanogullari také stále čeká na vytvoření protetické nohy, která by mu alespoň trochu usnadnila pohyb. Nejdůležitější ale je, aby talentovaný gólman zákeřnou nemoc porazil. Pomoct mu k tomu může každý. Například bývalý italský reprezentant Leonardo Bonucci brankářovi daroval 250 tisíc korun. Na účet zatím přišlo 5 milionů korun. Cílem je vybrat padesát milionů.

Na SportechŽivě jsme také psali o dalším zranění českého hokejového reprezentanta.

Přispíváte lidem, kteří potřebují pomoc? Napište nám svoje zkušenosti do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články