Vážné obvinění. Šéf předního českého fotbalového klubu měl psát esemesky rozhodčím

Atmosféra v české fotbalové lize houstne. Tedy hlavně mezi jejími čelními představiteli. Na posledním jednání padlo velmi vážné obvinění.

i Zdroj fotografie: FC Viktoria Plzeň
                   

Na jednání Ligového výboru LFA se ve velké míře řeší velmi důležité záležitosti. Naposledy jeho členové rozhodli o tom, že odložená utkání 8. kola první fotbalové ligy mají stanovený jako náhradní úřední termín středu 4. prosince. Kluby ale mohou zažádat i o dřívější sehrání zápasu, což musí schválit řídící komise soutěže.

V akci šéf komise sudích

Minulé úterý ale byla na LFA, která řídí první a druhou ligu, velmi hustá atmosféra. Kromě toho, že byl tvrdé kritice podroben šéf svazu Petr Fousek, se také dost nahlas mluvilo o jednání fotbalové Plzně. Podle informací iSportu se předseda komise rozhodčích Libor Kovařík opřel do Adolfa Šádka. Zásadně měl porušovat interní pravidla ve styku se sudími.

Sparta draze koupila obětního beránka. Nová posila hrála se světovou legendou

„Proč píšete esemesky rozhodčím? Proč Martin Svoboda alias Chřestýš chodí během plzeňských utkání do kabiny rozhodčích?“ spustil předseda komise sudích Kovařík na majitele Viktorie Plzeň Šádka. Boss Viktorie údajně při následné prudké výměně názorů žádal, aby mu k tomu Kovařík doložil důkazy. Tak se ale nejspíš nestalo.

Nespokojený boss Šádek

Podle informací Sportu rozhodčí Šádka několikrát vyvedli z míry. Šlo zejména o dvě utkání. Ve 3. kole v Jablonci (0:0) neviděli úmyslnou ruku, v 7. kole v Liberci (1:1) neudělili domácím červenou kartu za faul na Erika Jirku. V obou případech následně Kovaříkova komise pochybení rozhodčích uznala. A to už si boss Plzně nejspíš nechtěl nechat líbit.

Český obránce ve službách fotbalové Sparty popsal útok na své blízké

Jak celá kauza dopadne, je nejisté. Podobnými prohřešky by se normálně měla zabývat Disciplinární komisi LFA. Doposud však neměla k celé aféře žádné informace a materiály. Naposledy dostal trest za podobné jednání majitel Sparty Daniel Křetínský. Ten za návštěvu rozhodčích v poločase loňského zápasu Sparta – Brno (3:1) inkasoval o disciplinárky pokutu ve výši 50 000 korun. Jeho prohřešek však sudí zapsali do zápisu o utkání.

Na SportechŽivě jsme také psali o tom, že souboj Sparty s bývalým koučem Priskem v Lize mistrů je v ohrožení.

Co říkáte na tuto nebývalou kauzu? Napište nám svůj názor do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
72 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články