Souboj Sparty s Priskem v Lize mistrů v ohrožení. Kouč českých mistrů ztrácí důvěru

Má to být jeden z vrcholů sparťanského tažení Ligou mistrů. Souboj proti bývalému trenérovi Brianovi Priskemu je ale v ohrožení. Ve Feyenoordu má problémy.

i Zdroj fotografie: AC Sparta Praha
                   

Pod Brianem Priskem se ve Feyenoordu houpe křeslo. Bývalý trenér Sparty je po další ligové ztrátě pod tlakem. Fanouškům už dochází trpělivost. V nizozemské soutěži je jeho tým až pátý. Vyhrál pouze jedno ze čtyř utkání a ztrácí už devět bodů na vedoucí PSV Eindhoven. Rotterdam naposledy zaváhal s Groningenem, když promarnil dvoubrankové vedení (2:2).

Priske: Čeká nás spousta práce

„Měli jsme vyhrát. Když deset minut před koncem vedete o dva góly, musíte urvat tři body. Je evidentní, že je před námi ještě spousta práce. V týmu je hodně nových hráčů, ještě nějakou dobu potrvá, než se sehrajeme. K tomu nás trápí zranění, nyní přibyla bohužel další,“ řekl Priske po remíze s Groningenem.

Fotbalový reprezentant riskoval život na Sněžce. Vyrazil tam skoro nahý

Nyní už ho čeká první duel v Lize mistrů proti Leverkusenu. „Určitě by bylo skvělé vstoupit do evropských pohárů s dobrým výsledkem za zády. To se nám však nepovedlo. Proti Leverkusenu to ale bude jiný zápas. Nebudeme favoritem tohoto zápasu, což může průběh utkání ovlivnit,“ řekl Priske.

Fanoušci: Vyhoďte ho

Spartu přivítá Feyenoord Rotterdam v milionářské soutěži 11. prosince. „To, že si proti Spartě zahrajeme, pro mě bude výjimečný zážitek. Výhodou pro nás může být, že budeme hrát doma. Vím, jak mimořádné dovedou evropské zápasy v Praze být,“ uvedl Priske hned po losu Ligy mistrů. Bude ale ještě na lavičce nizozemského klubu?

Po dvou týdnech Kuchta reaguje na odchod ze Sparty. Na Letnou by se mohl vrátit

Fanoušci mu spílají a vzpomínají na zlaté časy s bývalým trenérem Arne Slotem, který odešel do Liverpoolu. „S Feyenoordem je konec. Vyhoďte ho. Všechno se hroutí. Ztrácím důvěru.“ V podobném duchu znějí výroky, které příznivci týmu píší na sociální sítě. Mnozí už žádají Priskeho odvolání.

V podobné situaci byl ale Priske i na začátku svého angažmá ve Spartě. Sedmačtyřicetiletý Dán se ujal Pražanů v květnu 2022. V obou sezonách je dovedl k titulu, v té první po devíti letech. V minulém ročníku navíc Sparta vybojovala i domácí pohár. Tím po deseti letech zkompletovala double. V Evropské lize došla do osmifinále, kde nestačila na Liverpool. Na SportechŽivě jsme také psali o českém útočníkovi, kterému překazili přestup Rusové.

Vydrží Priske na lavičce Feyenoordu do konce sezony? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
114 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články