Naděje na další medaile. Zlatý olympijský hrdina Dostál přesedlá na jinou disciplínu

Jen co se dokázal vyškrábat na vrchol, pustí se do něčeho úplně nového. Český olympijský šampion z Paříže Josef Dostál brzy změní disciplínu.

i Zdroj fotografie: ICF
                   

Pětinásobný olympijský medailista Josef Dostál ještě ani pořádně nestačil oslavit zlatou medaili z Paříže a už míří na mistrovství světa do Uzbekistánu. Ani na minutu neuvažoval o tom, že by šampionát vynechal. Samozřejmě, že vrchol sezony byl těžší, ale já jsem se v posledních pár letech naučil mít kanoistiku rád a vůbec mi nevadí, že teď půjdu znovu na tréninky,“ uvedl pro ČTK.

Dostál pojede s Anežkou

Naplno tak může využít svoji formu a na další vrcholnou akci mu tak bude stačit pár dní přípravy. Dostál, který v Uzbekistánu ještě nikdy nezávodil, se na mistrovství těší. Má na co. Tamní vodácký areál je údajně skvělý. Navíc poprvé usedne společně se svojí snoubenkou Anežkou Paloudovou do deblkajaku.

Zlatý Dostál málem přišel o velký sen. Snoubenku českého hrdiny na olympiádě vyhodili

A jak vidí vůbec svoje šance? „Těším se, že budeme spolu v lodi a budeme to sdílet. Do závodu vstupujeme samozřejmě jako outsideři, protože deblkajak jsme společně nikdy naostro nejeli. Zatím netuším, co by se od nás dalo očekávat,“ přiznal opatrně dvoumetrový Dostál.

Exhibiční charakter závodu

Úplná premiéra to pro oba vodáky přeci jenom nebude. Pár se zúčastnil několika závodů spíše exhibičního charakteru. „Výrazně jsme vyhráli například Velkou cenu Sparty v Praze. Dvakrát jsme jako mixová posádka vyhráli Krumlovský maraton, kde ale Anežka byla na háčku, protože zná divokou vodu,“ dodal jednatřicetiletý Dostál.

Spor v reprezentačním týmu. Atletka prý na olympiádě závodila díky svému vzhledu

Bez ohledu na výsledek na mistrovství světa se oba kanoisté v Uzbekistánu ještě chvíli zdrží. Ne však kvůli tréninku. Oba si naordinují zasloužený odpočinek. „Chystáme se tam s kamarády a Anežkou pár dní zůstat a prozkoumat okolí,“ prozradil pětinásobný mistr světa Dostál nejbližší plány po dalším vrcholu sezony.

Na SportechŽivě jsme také psali o tom, jak Josef Dostál porušuje při závodech pravidla.

Myslíte si, že Dostál se svou milou v závodě uspějí? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články