Fotbalová Slavia v problémech. Její klíčový hráč chce z klubu odejít, šéf Tvrdík rychle zareagoval

Když má den, je schopný motat hlavy nejlepším obráncům světa. Fotbalový reprezentant chce ale ze Slavie pryč. Ovšem nebude to vůbec levné.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Fotbalová Slavia má jasné cíle. Postoupit do Ligy mistrů a vyhrát ligový titul. Jenže zatím řeší samé problémy. Nejprve kvůli zranění ztratila reprezentačního brankáře Jindřicha Staňka a stopera Tomáše Vlčka, nyní chce její řady opustit klíčový hráč Oscar Dorley. Liberijského fotbalistu touží z Edenu vykoupit věhlasné kluby.

Doporučil ho Ujfaluši

Krom španělské Sevilly láká šestadvacetiletého záložníka hlavně turecký Galatasaray. Tam ho měl doporučit jeho bývalý hráč Tomáš Ujfaluši, který dělá skauta pro agenturu Daniela Smejkala vlastnící hráčova práva. Podle zdrojů Sportu dokonce Oscar požádal vedení Slavie o přestup. Jeho cena se má pohybovat kolem 250 milionů korun.

Kouč fotbalové Sparty žije s Českou miss. Prozradil, proč se občas rozčílí

Oscar je údajně Turecku nakloněn, jak také píší tamní média. „Šéfové tureckého klubu se na Oscara ptali Ujfalušiho. Jeden z velkých hráčů českého fotbalu hrával za pražskou Spartu a český fotbal zná detailně. O hráči podal velmi pozitivní zprávu,“ napsal turecký server Fanatik.

Oscar Slavii pomohl k titulům

Oscar odešel z Libérie v roce 2016 do litevského FK Trakai. Díky parádním výkonům jej po dvou letech získal na hostování s opcí liberecký Slovan. Pak hráče do svého kádru angažovala Slavia. V sezoně 2020/21 si liberijský reprezentant proklestil cestu do základní sestavy sešívaných a byl jedním z klíčových mužů při zápasech Evropské ligy i v úspěšné cestě za doublem.

Českého fotbalového reprezentanta v klubu nutili brát léky a hrát přes bolest

Oscar patří k oporám Slavie
iZdroj fotografie: SK Slavia Praha

V letošním ročníku Oscar Dorley nastoupil do obou ligových zápasů, odkopal v nich 149 minut a inkasoval dvě žluté karty. Za Slavii odehrál celkem 89 zápasů, v nichž vstřelil tři branky. Kolik dalších utkání ještě přidá? „Oski je můj nejoblíbenější hráč. Budu usilovat o to, aby neodešel v sezoně 2024/2025. Ale chápu, že přijde den, kdy bude chtít odejít,“ reagoval rychle na informace z médií šéf klubu Jaroslav Tvrdík na platformě X.

Na SportechŽivě jsme také psali o vážném zranění mladého českého reprezentanta, který bude mimo hru několik měsíců.

Jak velké oslabení by podle vás znamenal odchod Oscara? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
133 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články