Legendární český fotbalista trestá hříšníky, ambice má ale daleko větší

Dlouholetý český reprezentant se stal členem disciplinární komise. Nabídku dostal tři roky poté, co se neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalového svazu.

i Zdroj fotografie: Manchester United
                   

Dříve zářil na hřišti, dnes nově ukazuje na hříšníky v rámci čerstvě zvolené disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Karel Poborský se totiž stal jedním ze sedmičlenného týmu, který rozhoduje o různých přečinech z fotbalových utkání. Do čela se pak dostal předseda Jiří Matzner a byl to právě on, kdo chtěl mít bývalého reprezentanta po svém boku. Poborský totiž oproti ostatním zažil celou řadu momentů přímo z pozice aktivního hráče. 

Poborský v roli komisaře 

Jiří Matzner ve vedení komise vystřídal po 11 letech Richarda Bačka a nově spolu s dalšími šesti členy výboru rozhodují o tom, kteří hříšníci se během utkání provinili. Mezi arbitry se objevil také dvaapadesátiletý Poborský, který má na svém kontě 118 startů za reprezentaci. Hrával například za Manchester United, Benfiku Lisabon či Lazio Řím.

„Při výběru nových členů disciplinární komise jsem kladl důraz, aby vedle odborníků v oblasti práva byl součástí i některý z bývalých hráčů. Proto jsem velice rád, že došlo k domluvě s legendou české reprezentace. Poborský přinese do rozhodování pohled aktéra, který celou řadu momentů zažil přímo z pozice aktivního hráče,“ řekl Matzner.

Nejprve chtěl být ale předsedou 

Spolu s ním a Matznerem pak jsou v komisi také dle Jiří Kunášek, Josef Oplt, Lukáš Bohuslav, Josef Hlinka a Tomáš Capoušek. Sedmičlenný tým poprvé zasedl již ve čtvrtek 25. července. A jejich hlavním tématem byly události úvodního kola první i druhé ligy. A ačkoli Poborský rozhodně svými zkušenostmi přispěje, má ambice trochu vyšší.

Šéf Slavie se postavil proti přestupu českého reprezentanta do velkoklubu

Jsou tomu nyní tři roky, co se Poborský neúspěšně ucházel o pozici předsedy fotbalového svazu. Zvolen byl nakonec Petr Fousek. Nicméně zájem Poborského určitě nepolevil. Je tedy pouze otázkou, kam se bude budoucnost slavného českého reprezentanta ubírat a zda v roli komisaře obstojí.

Na SportechŽivě jsme také psali o bouřlivém odchodu českého reprezentanta ze Slavie. 

Co si o novém složení komise myslíte vy? 

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články