S českým reprezentantem se v klubu nemazali. Poslali ho do rezervy kvůli platu?

Takový krok nejspíš vůbec nikdo nečekal. Jen pár dní před sezonou si musí český fotbalový reprezentant hledat nový klub. A není sám. Možná jde o peníze.

i Zdroj fotografie: FK Jablonec
                   

Fotbalová Sigma Olomouc šokovala svoje fanoušky. Těsně před startem ligové sezony ohlásila, že nepočítá se dvěma nejzkušenějšími hráči. Martin Pospíšil a Vít Beneš byli přeřazeni do druholigového B týmu. Přitom mají oba platné smlouvy. Vedení klubu si vyhodnotilo přípravu a bývalé reprezentanty bez mrknutí oka vyřadilo.

Pospíšil bral 150 tisíc Kč

Pětatřicetiletý stoper Beneš přitom automaticky prodloužil kontrakt díky počtu odehraných zápasů na jaře, třiatřicetiletý záložník Pospíšil se do Sigmy vrátil loni z Polska. Jejich základní měsíční odměna se dle iSport pohybuje kolem 150 tisíc korun a patří tak mezi nejlépe honorované hráče v Olomouci. Možná i to sehrálo při jejich sešupu o soutěž níž roli.

Podle trenéra Tomáše Janotky by neměl Beneš ani Pospíšil místo v základní sestavě. „Po vyhodnocení přípravy a v rámci procesu přestavby a omlazení týmu jsme došli k závěru, že bychom oběma nemohli garantovat v utkání herní vytížení, jaké by si sami představovali. Rozhodli jsme se vsadit do budoucna na jiné hráče s větší dynamikou a potenciálem,“ řekl Janotka klubovému webu Sigmy.

Hledají uplatnění jinde

Oba hráči si nyní narychlo hledají nové angažmá. Prozatím musí působit ve druholigové rezervě. „Oba si zaslouží velký respekt za to, co pro klub odvedli, a proto dostali možnost stát se součástí B týmu, kde by plnili roli zkušených hráčů, kteří by pomáhali s výchovou a rozvojem mladých talentovaných hráčů. Případně volnou ruku k tomu, aby si našli uplatnění v jiném klubu,“ prohlásil nový trenér Olomouce, která v úvodním ligovém kole porazila České Budějovice 2:0. Dvakrát se trefil Kliment, o jehož sporech v Plzni s koučem Koubkem jsme na SportechŽivě také psali.

Ve Slavii se dějí věci. Z posil za 200 milionů jsou jen náhradníci

Beneš je členem Klubu legend Chance Ligy, v první lize odehrál už 335 startů, z toho 134 za Sigmu. Na kontě má jeden reprezentační start za tým do 21 let. Pospíšil dokonce odkopal tři zápasy za český národní tým, do kterého se chtěl přes Olomouc vrátit. Po šesti letech do mateřského klubu přišel z polské Jagiellonie, ale upadl s celým týmem do průměru, který v únoru odnesl vyhazovem trenér Václav Jílek.

Co říkáte na vyřazení zkušených hráčů těsně před sezonou? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
129 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články