Pastrňák útočí na Jágra. Už dnes může vyrovnat jeho rekordy

                   

Útočník David Pastrňák, který aktuálně hájí barvy Bostonu, je považován za jednoho z nejkvalitnějších našich hokejistů. I díky tomu má velké šance získat Zlatou hokejku. Svým triumfem by vyrovnal současný rekord Jaromíra Jágra.

Útočník David Pastrňák není nijak neznámé jméno. A to jak pokud jde o jeho působení v zámořském Bostonu, tak i pokud jde o jeho kvality, které pravidelně ukazuje v zápasech naší reprezentace. Že jde o skutečně kvalitního českého hráče, potvrzuje také anketa Zlatá hokejka. Ta je každoročně vyhlašována jako ocenění těm nejlepším hokejistům uplynulé sezony.

iZdroj fotografie: NBC sports
Zdroj fotografie: nbcsports.com

Nutno říci, že letošní Zlatá hokejka byla poznamenána epidemií koronaviru. A to hned v několika směrech. Tím prvním je fakt, že letos není v plánu klasický velký ceremoniál, ale vše proběhne podstatně komorněji, s možností vše sledovat na televizních obrazovkách. Druhou změnou letošního roku byl systém hlasování. Anketa Zlatá hokejka má tři kola, ale vzhledem ke zrušení MS v hokeji a vzhledem k přerušení hokejových soutěží došlo k tomu, že se poslední dvě hlasovací kola zrušila.

Útok na Jaromíra Jágra

Nejenom, že je David Pastrňák horkým favoritem na zisk Zlaté hokejky. Dnešní vyhlášení ankety je také jakýmsi útokem na Jaromíra Jágra. Dalšího našeho legendárního hokejistu, kterému se povedlo tuto anketu ovládnout hned čtyřikrát. A to v letech 2005 – 2008. David Pastrňák má nyní na kontě tři vítězství, a pokud by se mu dnes povedlo získat ještě jedno, tedy čtvrté, tak se legendárnímu Jágrovi vyrovná. Navíc má stále do budoucna šance i na to, aby našeho legendárního hráče také překonal. A možná i on se stane v budoucnu legendou.

iZdroj fotografie: boston.cbslocal.com

Konkurence je velká

Pokud David Pastrňák tuto anketu letošní rok ovládne, tak nejenom vyrovná rekord Jágra, ale také porazí celkem slušnou konkurenci. Z těch jmen, která už se vítězstvím v anketě Zlaté hokejka z minulosti pyšní, zmiňme třeba hráče jako je Krejčí, nebo Voráček. Dále v nominaci nechybí celá řada dalších známých jmen, jako je Francouz, Rittich, Hronek, Gulaš, Kubalík, ale také tu jsou i dva nováčci. Těmi jsou Jaškin a Vrána, pro které je to první nominace, v rámci které se dostali až do finále této tuzemské ankety.

Diskuze Vstoupit do diskuze
73 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články