Šest hráčů odmítlo hrát za Slavii. Kouč Trpišovský sahá k variantě, ve kterou už nikdo nevěřil

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský už toho zažil hodně. Ale aby slavný klub zavrhlo šest fotbalistů, to asi nepamatuje. S nečekanou situací však bojuje po svém.

i Zdroj fotografie: SK Slavia Praha
                   

Slavia v letech 2019 až 2021 získala tři ligové tituly po sobě, poslední tři sezony nejvyšší soutěže ale jednou nestačila na Plzeň a dvakrát na nynějšího obhájce trofeje Spartu. V této sezoně udělá jednoznačně úplně všechno, aby se radovala ona. Jenže do jejího snažení hodilo vidle hned šest hráčů. Klub si je vybral, ale všichni přestup odmítli. „Snažili jsme se najít hráče v Evropě, měli jsme vytipovaných šest jmen, ani jedno se z různých důvodů nepovedlo,“ přiznal kouč Jindřich Trpišovský.

Trpišovský: Olie nám pomůže nejvíc

Nyní se ale rýsuje varianta, ve kterou už možná ani nikdo nevěřil. Kouč a jeho spolupracovníci ukázali na fotbalistu, který už Slavii pomohl k velkým věcem. A do boje o titul by se tedy určitě hodil. Sešívaní jsou blízko dohodě s Peterem Olayinkou. „Snad to nezakřiknu, je to Olie. Bude to příchod, který nám nejvíc pomůže. Zná to tady, jeho mentalitu jsme hledali. Je v nejlepším věku a vrací se tam, kam se vrátit chtěl,“ uvedl Trpišovský, jehož tým startuje ligu v neděli na půdě Slovácka.

Rekordmana v počtu výher v české lize pochopitelně mrzí, že nemá hráče, které si přál. Olayinka je ale skvělou náplastí. „Když definujeme hráče, jež pro Slavii hledáme, tak kromě zadání od nás z realizáku jsou tam i příklady, kdo splňuje naše požadavky. U křídla tam je Peter. Jeho dovednosti jsou jedna věc, ale přepínání, represink, zisky míče jsou abnormální,“ prohlásil Trpišovský, který je také nadšený z útočníka Vorlického, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Ještě není vše jisté

Pražský klub je údajně již dohodnutý na podmínkách přestupu osmadvacetiletého nigerijského křídelníka s Crvenou zvezdou Bělehrad, kam zamířil z Edenu před rokem. „Rámcově jsme již dokázali najít shodu na podmínkách transferu, Crvena zvezda přijala naši nabídku. Jsem rád, že jsme se dokázali domluvit na ceně. Ještě ale nejsme na konci, abychom mohli oficiálně oznámit jeho příchod do Slavie,“ řekl pro ČTK na předsezonní tiskové konferenci šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Kouč na něj řval, padaly nadávky. Reprezentační útočník odešel z českého klubu

Úřadující český vicemistr usiluje také o rakouského ofenzivního záložníka Muhammeda Chama z francouzského Clermontu, k dohodě s klubem se ale zatím neblíží. Hráč chce do Slavie, byl v kontaktu s našimi trenéry. Hraje skvěle dopředu, věřím, že nás vidí jako správnou cestu do jedné z top pěti lig. Bohužel se nám úplně nedaří vyjednávání s jeho současným zaměstnavatelem. Očekávání klubu jsou příliš vysoká,“ uvedl Tvrdík.

Že to Slavia myslí s útokem na titul vážně, dokázala už nákupem reprezentačního útočníka Tomáše Chorého, kterého přivedla z Plzně. Podle některých médií za něj zaplatila téměř 100 milionů korun. Trpišovský má nově k dispozici také talentovaného zlínského záložníka Alexandra Bužka, z hostování se pak vrátili útočník Daniel Fila, gólman Antonín Kinský a obránci Štěpán Chaloupek a Filip Prebsl.

Dokáže Slavia konečně vyhrát titul? Napište nám svůj tip do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
84 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články