Násilník napadl českou wimbledonskou šampionku. Ze všeho se snaží vykroutit

Slavná česká tenistka zažila příšernou událost. Lupič jí dal nůž pod krk a požadoval po ní peníze. Nyní napadá rozsudek a snaží se ze všeho vykroutit.

i Zdroj fotografie: WTA
                   

Legendární tenisová hvězda Petra Kvitová zažívá v poslední době úžasné období. Vdala se, na svět přivedla syna Petra a je jí konečně dobře. Dny, kdy jí strašilo trauma z roku 2016, jsou dávno pryč. Tehdy se do jejího bytu lstí dostal Radim Žondra, který po ní chtěl peníze a následně slavné hráčce při potyčce pořezal nožem prsty. Byl odsouzen k 11 letům vězení. Nyní ovšem přišla velmi nepříjemná zpráva. Pachatel činu, který zamával s celou Českou republikou, se chystá bojovat za svoje osvobození.  

Kvitová měla nůž pod krkem

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová byla tehdy vůbec ráda, že mohla pokračovat v kariéře. Ošklivě pořezanou ruku museli spravit věhlasní čeští chirurgové. Ale to nebylo vše. Kvitová viděla útočníka všude a nemohla v klidu spát. Odnesla si silné psychické šrámy. Nyní se jí mohou vracet. Žondra se totiž snaží dostat předčasně na svobodu.

Pachatel Žondra toho měl na svědomí více. Kromě napadení Kvitové mu byla prokázána vina i v jiných případech. A právě v jednom z nich, ve kterém inkasoval trest sedm a půl roku za okrádání seniorů, požádal o obnovu procesu.

Napadá pachové stopy

Dle Novinek ve svém návrhu napadá pachové stopy, které byly jedním z důkazů při jeho odsouzení. Soud začal už v červnu. Žondru přivedla k soudu eskorta, protože si odpykává trest za útok na Kvitovou. „Budete podávat návrh na obnovu řízení i v tomto případě?“ zajímalo předsedu trestního senátu Romana Kafku. „Zatím nejsme v takovém stadiu,“ reagoval Žondra.

Zlatý český olympijský hrdina podporoval Rusko. Přišel tvrdý trest

Kafka nakonec rozhodnutí o tom, zda obnovu řízení povolí, odložil na konec července. Senát se totiž poradí o tom, zda zadá znalecký posudek právě na pachové stopy. Žondra dostal původně pouze souhrnný osmiletý trest. Po odvolání státního zástupce, který požadoval zpřísnění právní kvalifikace z těžkého ublížení na zdraví na loupež, mu byl ale o tři roky prodloužen.

Na SportechŽivě jsme také psali o osudových mužích nové české wimbledonské šampionky.

Jaký si podle vás zaslouží Žondra trest? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
67 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články