Sezona hrůzy. Český hokejový reprezentant přišel o zlato z MS, teď musí strávit další krutý ortel

Na tenhle rok nebude vzpomínat v dobrém. Český reprezentant byl nejprve vyřazen z týmu pro domácí mistrovství světa, nyní přišla další nepříjemná zpráva.

i Zdroj fotografie: NHL.com
                   

Už to vypadalo, že si zahraje na světovém šampionátu v Praze. Útočník Pittsburghu Radim Zohorna byl jednou z posil z NHL, které měly na MS hrát. Jenže Radim Rulík ho vyzkoušel jen na Českých hrách a pak ho nemilosrdně z týmu vyřadil. Stejně jako další ofenzivní eso Tomáše Noska. Ten nemůže koučovo rozhodnutí stále pochopit, jak jsme také psali na SportechŽivě.

Zohorna do Lugana

„Známe se osobně, trénoval jsem ho. Ale je to obdobný jako u dalších hráčů NHL. Je to o momentální formě, je hrozně krátký čas se dostat do formy. A nebyla taková, jaká by měla být, abychom se rozhodli ho nominovat,“ řekl k jeho vyřazení Rulík před MS. Nepřímo tak Zohornu svým verdiktem připravil o zlato.

A po krutém ortelu nyní Zohorna musí strávit další nepříjemnou věc. Po čtyřech letech končí v zámoří. Vrací se do Evropy a v příští sezoně bude hrát za Lugano. Dvojnásobný extraligový šampion míří do švýcarského týmu, kde se mu chystají dát rozhodně větší šanci, než jakou v posledních měsících dostával v Pittsburghu.

Návrat do Pittsburghu a konec

„Radim Zohorna je obousměrný centr, který spojuje fyzickou sílu a technické kvality. S jeho příchodem můžeme počítat s dalším centrem, kterého budeme moct využít v každé herní situaci. Došli jsme k závěru, že pro tým je důležité získat podobného hráče,“ uvedl generální manažer Lugana Hnat Domenichelli.

Raketová kariéra českého hokejisty. Před rokem a půl nehrál, teď se porve o místo mezi šampiony NHL

Osmadvacetiletý Zohorna odešel do zámoří v roce 2020 z Mladé Boleslavi poté, co jako nedraftovaný hráč podepsal smlouvu s Pittsburghem. Za Penguins odehrál v následujících dvou sezonách 25 utkání v NHL, většinou působil v nižší AHL. Poté se snažil prosadit v Calgary a v Torontu, před rokem se opět vrátil do Pittsburghu. Jenže příležitostí moc nedostával a novou smlouvu nedostal.

Nejmladší člen bratrského tria z Havlíčkova Brodu (Tomáš Zohorna hraje za Pardubice a Hynek Zohorna se vrátil do Komety Brno) se ve Švýcarsku rozhodně nebude mít špatně, ale nejprestižnější liga světa mu bude jistě scházet. Celkově má rodák z Havlíčkova Brodu na svém kontě 68 startů v NHL, ve kterých vstřelil devět branek a přidal stejný počet asistencí. V Česku hrál účastník loňského mistrovství světa také za Brno, se kterým získal oba tituly.

Co říkáte na Zohornův návrat do Evropy? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
104 lidí právě čte
Autor článku

Radek Bardouzl

Zobrazit další články