Český reprezentant má namířeno ke hvězdám. Odchovanec Slavie bojuje o místo a miliony v Premier League

Takový fotbalový talent Česko dlouho nemělo. Reprezentační brankář má velkou šanci chytat v anglické lize. Ale hrnou se i další nabídky z velkých klubů.

i Zdroj fotografie: Liverpool FC
                   

Český reprezentační brankář Vítězslav Jaroš udělal za poslední měsíce obrovský pokrok. Po úspěšné jarní části sezony, kterou strávil na hostování v Rakousku, by konečně mohl povýšit do áčka Liverpoolu. Místo v kádru se mu otevřelo po odchodu zkušeného Adriána, jenž se po konci smlouvy vrací domů do Španělska. Jaroš by byl ale i tak nejspíš až třetím brankářem. A s touto rolí se nejspíš nespokojí. Ale je tu ještě jedna varianta.

Nabral zkušenosti

Jaroš by mohl být i druhým brankářem. Slavného gólmana Alissona totiž lákají obrovské peníze v Saúdské Arábii. Pokud na nabídku kývne, otevře se dvaadvacetiletému rodákovi z Příbrami cesta ke hvězdám. Jaroš naposledy získal s klubem Sturm Graz v Rakousku double a následně se díky tomu dostal i do národního týmu. Na mistrovství Evropy byl českou trojkou. Ovšem zkušenosti to byly neocenitelné.

Talentovaného Jaroše si už v roce 2011 stáhla do Prahy Slavia. V ní vyrostl v perspektivního hráče. Za dalších šest let už podepsal smlouvu s Liverpoolem. V mládežnickém týmu ho tehdy vedl miláček tribun Steven Gerrard. V klubu se potkal s ikonami, jako jsou Salah, Firmino, Mane či s trenérem Kloppem. Ten však po sezoně u Reds skončil.

Jaroš: Počítají se mnou

V současné době má Jaroš smlouvu v Liverpoolu do léta 2026. „Musel jsem prodloužit smlouvu minimálně o tu dobu, na kterou budu odcházet. Když se člověk vrátí z hostování do Liverpoolu, musí mít ještě dva roky smlouvu. Všechny rozhovory v Liverpoolu byly pozitivní. Je vidět, že do budoucna mě v Liverpoolu chtějí a furt se mnou mají plány,“ uvedl v lednu Jaroš.

Trenér Sparty šmíroval hráče na sociálních sítích. Odhalené soukromí uměl šikovně využít

Během působení na britském území prošel Jaroš již řadou klubů. Hostoval například i v irském St. Patrick’s Athletic a své dovednosti ukázal také v nižších anglických soutěžích, například Notts County a Stockportu. Podle zahraničních médií je ve hře také odchod do některého ze španělských klubů.

Na SportechŽivě jsme také psali o slávistickém útočníkovi, který míří na hostování za legendou Albionu.

Co si o budoucnosti mladého brankáře myslíte vy? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
125 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články