Fotbalová Premier League začne zhruba v polovině června. V plánu jsou dohrávky

                   

Anglická Premier League už zná také svůj termín restartu. Zatímco někde se v Evropě už hraje, tak například v Itálii a Anglii se zatím ladí termíny. Ten anglický je znám a začít by se mělo zhruba v polovině měsíce června.

Anglická Premier League byla tak jako řada jiných lig v Evropě přerušena z důvodu pandemie koronaviru. Oficiálním datem, kdy se fotbal přestal v zemi hrát, bylo datum 13. března. V této době bylo v lize odehráno celkem 29 kol, z celkem 38 osmi. Ty se podle původní domluvy budou dohrávat a tak byl v souvislosti s tím stanoven i datum restartu anglické ligy.

iZdroj fotografie: readfootball.com

V souvislosti s tím už byl také povolen trénink, a to od minulého týdne. Sice musí trénovat stále v menších skupinách hráčů, ale už je povolen i jejich kontakt, čímž se vše pomalu ale jistě vrací do starých kolejí a ke standardním tréninkovým metodám.

Zhruba v polovině června

Nebude to přesná polovina měsíce, ale zhruba ano. Datum, kdy by se měla anglická Premier League znovu rozběhnout, je stanoveno na 17. června. A hned na tento den jsou již naplánovány první zápasy. Jelikož se 29. kolo anglické ligy nedohrálo zcela, jsou na toto datum naplánovány dohrávky tohoto kola. A tak se proti sobě postaví Manchester City – Arsenal a Aston Villa – Sheffield United.

Po této dvojici utkání bude dané kolo definitivně zakončeno a bude se moci rozehrát třicáté, z celkem 38, které je třeba pro bezproblémové ukončení ligy odehrát. To je pro mnohé prioritou, a to i z finančního hlediska. Právě proto se hledají možnosti, jak hráče vrátit na stadion. Zároveň je uvedeno, že i když je daný termín v podstatě oznámen jako datum restartu, tak se s ním může ještě hýbat, především v závislosti na vývoji Epidemii v Anglii.

iZdroj fotografie: thesun.co.uk

Náskok Manchester City

Zajímavá na současném restartu ligy je také podoba tabulky. Té jasně dominuje Manchester City na prvním místě. Za ním je totiž Liverpool, který na něho ztrácí celých 25 bodů. To v praxi znamená, že pokud po restartu sezony Manchester City dvakrát vyhraje a získá plný počet bodů, titul ho nemine. První šanci bude mít už právě 17. června ve své dohrávce proti Arsenalu.

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články