Zásadní rozhodnutí české olympijské šampionky. Možná už se nevrátí

Zlatá česká hrdinka oznámila nečekanou novinku. Dokonce kvůli ní přerušuje svou úspěšnou kariéru. Otázkou je, zda se ještě někdy rozhodne pro návrat.

i Zdroj fotografie: Český olympijský tým
                   

Česká reprezentantka ve snowboardcrossu Eva Adamczyková se stala miláčkem davů v roce 2014. Tehdy totiž vyhrála na zimní olympiádě v Soči. Díky svým úspěchům a velké slávě překročila hranice sportu. Byla k vidění v seriálech a zúčastnila se dokonce poslední sezony StarDance. Nyní se dvojnásobné mistryni světa a držitelce tří křišťálových glóbů za triumfy ve Světovém poháru otevírá dosud nepoznaná kapitola.

Adamczyková je těhotná

Společně s manželem Markem Adamczykem totiž čekají miminko. „Chtěla jsem se s vámi podělit o novinky a to, že na nějakou dobru přerušuju kariéru. Důvod je jednoduchý, my totiž čekáme rodinu,“ uvedla rodačka z Vrchlabí, jež se provdala za Adamczyka v září 2022. Tuto šťastnou zprávu mimo jiné Adamczyková oznámila skrze sociální sítě českého olympijského týmu, který k tomu napsal výstižnou připomínku: „Bohyně bude mít miminko!“

Pro svět sportu však tyto novinky znamenají jediné, a to dočasný konec její úspěšně rozjeté kariéry. Kvůli příchodu miminka se Eva musí na nějaký čas stáhnout a vyhradit si čas především na veškeré přípravy s ním spojené. Do budoucna však nechává vše otevřené a těší se úplně na vše, co ji čeká a co přijde. Ale také se může stát, že už se do závodů nevrátí.

Budoucnost je otevřená

Původně přitom měla Adamczyková velké plány. V zimě ji čekala ve Svatém Mořici obhajoba zlato z MS. „Příští sezonu mě na závodech neuvidíte, ale do budoucna to nechávám otevřené a těším se na to všechno, co mě čeká a co přijde,“ prohlásila snowboardcrossařka, jež se úspěšně na svahy vrátila po vážných zlomeninách obou nohou nad kotníky z prosince 2021.

Zpověď české olympijské šampionky. Vybojovala si zlato i slavného manžela

Snowboardistka, kterou mnozí znají pod jejím rodným příjmením Samková, je v posledních letech s Ester Ledeckou největší českou hvězdou zimních sportů. Domácí anketu Král bílé stopy vyhrála čtyřikrát. Společně s šestatřicetiletým hercem Markem Adamczykem randí již od roku 2018. Ten se mimo jiné proslavil především v televizních seriálech jako Specialisté, Dabing Street nebo Kukačky.

Na SportechŽivě jsme také psali o zranění české tenisové hvězdy Markéty Vondroušové.

Věříte, že se Eva ještě na svahy vrátí? Napište nám svůj tip do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
83 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články