České národní mužstvo je na Euru v rozkladu. Čtyři hráče základní sestavy trápí zdravotní problémy

Takový lazaret česká fotbalová reprezentace nepamatuje. Čtyři velké opory národního týmu skolily zdravotní problémy. Mezi nimi jsou i Schick a Souček.

i Zdroj fotografie: Česká fotbalová reprezentace
                   

Je to vážně pech. Zrovna na mistrovství Evropy dostává česká reprezentace, o jejímž smolaři jsme také psali na SportechŽivě, takové rány. Je v rozkladu. Vždyť podívejte. Kapitán Tomáš Souček má problémy s kolenem, nejlepší střelec historie Patrik Schick trable s poraněným lýtkem, Lukáš Provod utrpěl výron v kotníku a Antonína Baráka vyřídily horečky.

Provoda skolily potíže

Záložník Lukáš Provod utrpěl v druhém utkání na mistrovství Evropy proti Gruzii lehký výron v kotníku. Naštěstí u něj snad není situace tak vážná. Sedmadvacetiletý hráč Slavie nepochybuje o tom, že ve středečním závěrečném zápase ve skupině proti Turecku bude fotbalové reprezentaci k dispozici. „Čekal jsem, že to bude ráno horší. Takže se cítím dobře a určitě budu připraven,“ věří Provod.

Jeho tým možná bude postrádat nejlepšího střelce Patrika Schicka. Ten musel střídat v utkání s Gruzií. „Ztráta by to byla samozřejmě obrovská. Patrik je nesmírně dobrý hráč. Je jasné, že když ztratíte takto velkého hráče, který hraje ve velkém klubu a je tak gólový, bylo by to nepříjemné. Pořád ještě doufáme a věříme, že Patrik bude v pořádku, ale když ne, tak že to zvládneme i bez něj,“ burcuje Provod.

Česká reprezentace trpí

Vyšetření na magnetické rezonanci bohužel prokázalo, že Schick má poraněný lýtkový sval. Informaci České televizi, že nejlepší střelec aktuálního národního výběru přijde o středeční závěrečný zápas skupiny proti Turecko, vedení týmu nepotvrdilo. „Patrik Schick podstoupil vyšetření magnetickou rezonancí, které prokázalo zranění lýtkového svalu. Hráč zůstává s týmem a je v péči lékařů a fyzioterapeutů, kteří mu poskytují maximální péči,“ řekl tiskový mluvčí Petr Šedivý.

Reprezentační kouč Hašek zaváhal, doma nechal obránce se zkušenostmi z Chelsea

Už před startem šampionátu vyděsil české fanoušky stav kolena českého lídra Tomáše Součka. Zranění ho evidentně limituje. A chatrné zdraví také položilo dalšího českého hráče. Antonín Barák měl před zápasem s Gruziíí horečky. Naštěstí už ustoupily a hráč Fiorentiny snad bude na Turecko k dispozici. Kdo další se stihne uzdravit?

Jak vidíte šance českého týmu na postup ze skupiny? Napište nám do komentářů

Diskuze Vstoupit do diskuze
133 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články