Reprezentační kanonýr zaujal trenéra Barcelony. Jeho přestup do zahraničí je na spadnutí

Jeho parádní produktivita upoutala pozornost několika českých i evropských klubů. Aby ne, vždyť mu poklonu vysekl i trenér věhlasné Barcelony.

i Zdroj fotografie: FAČR
                   

Někteří ho nenávidí, jiní milují. Faktem je, že útočník Tomáš Chorý je pro Plzeň a v posledních zápasech i pro národní tým nepostradatelným hráčem. Svoje kvality už dokazuje vlastně roky. Po jednom zápase v Lize mistrů před ním smekl i tehdejší trenér Barcelony Xavi.

Chorý nám dělal problémy

V listopadu 2022 si Chorý vůbec nic nedělal z velkých jmen slavného katalánského týmu. Vstřelil mu dvě branky a jednou trefil ještě břevno. Jeho Plzeň sice prohrála 2:4, ale legendární hráč španělského klubu na adresu rodáka z Olomouce nešetřil chválou. Plzeň dávala dlouhé nákopy na Chorého, který nám dělal velké problémy,“ prohlásil Xavi, který po této sezoně z Barcelony odešel.

Nicméně Chorý v gólových hodech pokračuje dále. Za Plzeň v uplynulé sezoně nastřílel celkem devatenáct branek, jednou se trefil i v reprezentačním dresu, čímž si vysloužil nominaci na Euro. Po právu. Sice na hřišti občas zlobí, ale nevzít ho na turnaj, kde každý gól může znamenat úplně vše, by byl hřích.

Cena: 50 milionů Kč

O jeho služby se rozpoutal boj. Senzační přestup do Slavie sice padl, ale jsou tu další zájemci. Plzeň svůj klenot koupila v roce 2018 za 25 milionů korun. V říjnu 2020 Chorý odešel na hostování do belgického Waregemu, z něhož se však hned v létě na západ Čech vrátil. V březnu sice vytáhlý útočník podepsal s Viktorií novou smlouvu do roku 2026, ale podle posledních zpráv má o jeho góly velký zájem Ferencváros. Jeho přestup je podle některých maďarských zdrojů na spadnutí. Klub ale musí ještě akceptovat požadavek vedení Plzně: minimálně 50 milionů korun.

Trenér Hašek volí stejnou strategii jako Rulík. Před fotbalovým Eurem riskuje, odmítá nejlepšího střelce

Nyní se však devětadvacetiletý Chorý soustředí na hlavní cíl. Fotbalové Euro, na které kouč Ivan Hašek nenominoval hvězdného obránce Sparty, jak jsme také psali na SportechŽivě. Národní tým čeká už 7. června přípravný zápas s Maltou, 10. června generálka proti Severní Makedonii. Do šampionátu reprezentace vstoupí 18. června zápasem v Lipsku proti Portugalsku. Další dva duely skupiny odehraje v Hamburku, kde nejprve změří síly s Gruzií a poté s Tureckem. Pomůže Chorý svými góly k postupu ze skupiny?

Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články