Příští stanice NHL! Tahle šance už nemusí nikdy přijít, má jasno gólman Aleš Stezka

V průběhu celé sezony předváděl Aleš Stezka v brance Vítkovic skvělé výkony. V příštím ročníku ale ostravský dres neoblékne. Míří do NHL!

i Zdroj fotografie: HC Vítkovice Ridera
                   

V průběhu základní části Tipsport extraligy patřil Aleš Stezka k nejlepším brankářům soutěže a výtečné výkony mu vynesly pozvánku do reprezentace. Na Švédských hokejových hrách vychytal výhry nad Tre Kronor a Švýcarskem (obě 2:1 po prodloužení). Skvěle si vedl i v play off, s Vítkovicemi v semifinále vypadl až po sedmém zápase. Jeho statistiky? Úspěšnost zákroků 95,96 procent a průměr 1,24 inkasovaného gólu na zápas.

A co mistrovství světa?

Nabízí se otázka, jestli ho Kari Jalonen pozve do kempu před mistrovstvím světa. Nějaké informace z reprezentace mám, ale nemám k tomu teď co říct. Nechávám to otevřené. I kdybych nejel a nedostal se do týmu, tak budu klukům maximálně přát, aby zase dosáhli na úspěch jako loni. Klidně i výš,“ řekl Aleš Stezka v rozhovoru pro deník Sport. A kdyby pozvánka přišla? „Byl bych šťastný a rád! V jakékoliv pozici bych udělal maximum,“ poznamenal gólman.

iZdroj fotografie: HC Vítkovice Ridera

Již během vyřazovacích bojů prosákla na veřejnost informace, že o brankáře Vítkovic stojí v zámoří. Zástupci klubů NHL se na Aleše Stezku jezdili dívat po celou sezonu. S přibývajícím časem bylo stále jasnější, že ve Vítkovicích po vyřazení z play off končí. Smlouvu zatím podepsanou nemám. Jediné, co teď na papíře mám, je ještě rok ve Vítkovicích. Na rovinu – je to blízko dohodě. I Vítkovice vědí, jak se to má, pravděpodobnost je velká, dotahuje se to,“ přiblížil plzeňský rodák.

Vábení Krakena

Se zámořským hokejem už má zkušenosti. Dva ročníky odchytal v americké juniorské USHL. Kam má tedy nyní nakročeno? Ve hře bylo víc týmů, ale momentálně je Seattle horký kandidát,“ uvedl Aleš Stezka. O tom, že by nabídku odmítl, příliš neuvažoval. „Tahle šance už nikdy přijít nemusí, tak jsem si řekl, že to může být poslední chvíle. Chci zabojovat, abych si pak nevyčítal za několik let, že jsem to nevzal,“ má jasno gólman, který vše bere s pokorou. „Lítat v oblacích? Vůbec,“ dodal Stezka.

Prosadí se Aleš Stezka v zámoří?

Diskuze Vstoupit do diskuze
115 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články