Návrat Lionela Messiho do Barcelony? Šéf La Ligy Tebas překvapil fanoušky

O návratu Lionela Messiho do katalánské Barcelony se spekuluje takřka od prvních dní jeho odchodu do Paris Saint-Germain. Jaká je aktuální situace podle šéfa španělské La Ligy Javiera Tebase?

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Ikona, miláček tribun a modla. Argentinský kanonýr Lionel Messi je bezpochyby největší legendou, která kdy oblékala dres katalánské Barcelony. Pětatřicetiletý útočník působil v klubu od mládežnických let a pomohl Blaugranas k zisku deseti mistrovských titulů, šesti domácích pohárů, tří triumfů v Lize mistrů a tří vítězství na Mistrovství světa klubů. Přesto musel svůj mateřský celek vinou finančních potíží před dvěma lety opustit.

Messi zamířil do francouzského Paris Saint-Germain, kde mu nyní po sezóně skončí smlouva. Argentinec se tak zřejmě stane volným hráčem a bude rozmýšlet o své budoucnosti. Dlouhodobě se spekuluje hned o několika variantách. Sedminásobný držitel Zlatého míče by mohl zamířit do Saúdské Arábie, Spojených států, vrátit se do rodné Argentiny, setrvat v Paris Saint-Germain či okusit jinou věhlasnou adresu. Ve hře je také návrat do Barcelony, o kterém informují španělská média v posledních dnech.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Podle informací serveru Goal.com se již zástupci Barcelony setkali s Messiho otcem, aby možnosti návratu prodiskutovali. O možnosti Messiho návratu mluvil mimo jiné také Messiho přítel a bývalý reprezentační spoluhráč Sergio Aguero. Společnému angažmá by se nebránil ani v současnosti nejlepší střelec klubu Robert Lewandowski. „Pro mě bude Messi vždy součástí Barcelony. Pokud se vrátí, bylo by to pro hráče i fanoušky úžasné,“ prohlásil.

Tebas: Aktuálně je podpis neuskutečnitelný

Celý přesun by pro Barcelonu byl velmi nákladným krokem. Katalánský klub však nadále trápí finanční potíže, které se projevily v uplynulých měsících velkým rozprodejem majetku, televizních studií a čtvrtiny televizních práv na další dekády. Messiho astronomický plat by tak pro klub z Camp Nou mohl znamenat nepřekonatelnou překážku, což si uvědomuje i šéf španělské La Ligy Javier Tebas.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Barcelona měla totiž již v minulosti problémy s naplněním finančního fair play i provozní ekonomické potíže a nedařilo se jí rychle zaregistrovat některé z posil. Podle Tebase by proto získání Messiho bylo velmi náročným krokem, který by si od klubu žádal výraznou finanční transformaci. „Barcelona by musela přijmout obrovské množství finančních opatření jen, aby mohla Messiho zaregistrovat,“ cituje jeho slova Goal.

Tebas: Čekáme na plán proveditelnosti

Bylo by k tomu potřeba hodně úsilí, aby se to povedlo,“ doplňuje s tím, že v současné chvíli podle něj přesun Messiho zpět do Španělska není realistický. „V tento moment nevidím jeho podpis jako uskutečnitelný. Na druhé straně zbývá ještě dost času na to, aby Barcelona udělala kroky vedoucí k získání Lionela Messiho. Ale v současné době čekáme na plán proveditelnosti ze strany Barcelony, ke kterému je potřeba obrovské úsilí,“ zakončil. Aktuálně vedoucí celek španělské La Ligy se tak zřejmě bude muset v obejít bez Messiho služeb.

Měl by se Lionel Messi vrátit do Barcelony i za cenu nižší mzdy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články