Největší zklamání, smutnil Trpišovský po vyřazení z Evropy. Proč podle něj Slavia neuspěla?

Pražská Slavia nedokázala porazit turecký Sivasspor a evropské poháry na jaře hrát nebude. Jak komentoval vyřazení z Evropské konferenční ligy kouč Jindřich Trpišovský?

i Zdroj fotografie: Reuters
                   

Po dvou porážkách s Kluží mohli sešívaní vykřesat matematickou naději na postup vítězstvím proti Sivassporu. Jenže svěřenci Jindřicha Trpišovského nedokázali v Edenu přetlačit tureckého soupeře, remizovali 1:1 a s evropskými poháry se pro letošní ročník loučí. Naopak do jarní fáze Evropské konferenční ligy míří jak první Sivasspor, tak druhá Kluž, Slavia uzavírá základní skupinu na třetí příčce před Ballkani.

Základní klíč by v domácích zápasech, ze tří jsme udělali jen čtyři body, to je rozdíl proti předchozím skupinám. Základ se rodí v nich, musíte udělat sedm a více bodů plus přivézt něco z venku,“ přiznal na tiskové konferenci po utkání kouč Jindřich Trpišovský podle něhož červenobílí dopláceli také na nízkou ofenzivní efektivitu a produktivitu. V šesti utkáních totiž navzdory téměř třem desítkám střel na bránu prosadili jen šestkrát. „To nás trápí,“ pokračuje.

iZdroj fotografie: SK Slavia Praha


Ve dvojzápase s Kluží jsme nedali gól, v dvojzápase se Sivassporem jsme dali gól na začátku prvního zápasu po presingu, druhý si dal soupeř vlastní. Na Ballkani jsme dali gól po dohraném rohovém kopu, střelecky produktivní z pole a ze hry jsme byli jen v domácím zápase s nimi,“ dodává s tím, že právě produktivita a ukvapenost ve finálních přihrávkách je největší bolístkou sešívaných. Podle zkušeného kouče jde navíc znát také absence dvou důležitých hráčů, kteří Eden v létě opustili.

Trpišovský: Chyběly přihrávky Baha a Stancia

Finální přihrávky Alexe Baha a Nica Stancia nám chybí, většinou to někdo bral na sebe. Nenašli jsme střelce, který by byl nebezpečný, jako se to povedlo některým hráčům v kvalifikaci, například Usorovi. Každý tým měl hráče s třemi a více góly, to nám chybělo,“ zdůrazňuje a jedním dechem dodává, že letošní špatnou produktivitu v Evropské konferenční lize podtrhuje také počet střel. Těch sešívaní celkově vyslali více než stovku, což je nejvyšší počet v celé soutěži.

Šancí jsme měli strašně moc, proti nám jich bylo minimum a dostávali jsme z toho góly. To se podepíše na psychice týmu,“ kroutil hlavou. „Chyběli střelci, kádr je takový, jaký je, hráči odcházejí. Včera jsem koukal na zápas Benficy, Alex krásně narýsoval finálku pro Petara. Hráči hrají v jiných soutěžích, musíme je nahrazovat a zvládnout takovéto průběhy, když se kádr do takové situace dostane,“ zakončil Trpišovský, kterého přesto může těšit důvěra šéfa sešívaných Jaroslava Tvrdíka.

Kde vidíte příčiny konce Slavie v Evropě?

Diskuze Vstoupit do diskuze
149 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články