Baník si pod Hapalem připsal další přesvědčivé vítězství. Dostal nás na pozitivní vlnu, chválí kouče Frydrych

Ostravský Baník se po odchodu trenéra Pavla Vrby zvedá ze dna tabulky. Slezané po přesvědčivém výkonu porazili Mladou Boleslav 3:1 a stoper Michal Frydrych chválil pozitivní přístup nového kouče Pavla Hoftycha.

i Zdroj fotografie: FC Baník Ostrava
                   

Baník chtěl v domácím prostředí navázat na urputné výkony proti Slovácku a Plzni a od prvních minut byl aktivnějším celkem. Ve 22. minutě navíc slavil první branku, po rohovém kopu našel Nemanja Kuzmanović osamoceného Michala Frydrycha, který hlavou přesně zakončil. V závěru první půle mohl vyrovnat Ondřej Karafiát, ale jeho projektil zamířil jen do tyče. Slezané na startu druhé půle nenechali nic náhodě a nadále mířili za vítězstvím.

V 52. minutě se opět po rohovém kopu prosadil Jiří Fleišman, o sedm minut později se navíc dokázal prosadit také Ladislav Almási. Mladá Boleslav dokázala snížit až v závěru, kdy předvedl povedený průnik Lukáš Mašek a upravil na konečných 3:1. Baník tak pod trenérem Pavlem Hapalem podruhé zvítězil a upevnil si osmou příčku tabulky před Mladou Boleslaví. Zkušeného stratéga, který vede Ostravu od poloviny října, přesto mrzela inkasovaná branka v závěru.

iZdroj fotografie: FC Baník Ostrava

Dnes jsme zvládli velice náročné utkání. Jsem rád za výkon svých hráčů, ačkoliv mě mrzí inkasovaná branka v závěru utkání. Mohlo to skončit i větším gólovým rozdílem z počtu šancí, které jsme si vytvořili,“ prohlásil na tiskové konferenci Hapal, který chválil i přístup hráčů v podobě urputnosti a bojovnosti. O změně herního stylu promluvil také stoper Michal Frydrych, který se po matných výkonech prezentoval gólem a asistencí.

Frydrych: Nejsme pod dekou

Trenér po nás chtěl nějaké nové věci. Chtěl nás dostat nás na pozitivnější vlnu, ať nejsme tak skleslí z výsledků. A povedlo se to. Tým, když přijdou výsledky, je hned sebevědomější a lépe se mu daří, už není pod takovou dekou. Jsem rád, že minulé zápasy se nám tohle podařilo zase na hřiště přenést a že lidi z fotbalu mají větší radost. Mohou chodit a užívat si ho více, než když jsme doma prohrávali,“ prohlásil zkušený stoper pro iSport.

Naopak hostující kouč Pavel Hoftych příliš důvodů ke spokojenosti neměl, přesto podle něj mužstvo z města automobilů ukázalo kvalitu. „Dnešní zápas přinesl z mého pohledu dva velice rozdílné poločasy. Vylámali jsme si zuby na soupeřově brankáři Honzovi Laštůvkovi a nepohlídali jsme si standartní situace, ve kterých byl soupeř dnes velmi silný,“ zhodnotil. Mladá Boleslav v dalším kole vyzve Teplice, Baník bude chtít navázat na svůj výkon proti pražské Slavii.

Dokáže Baník ještě zabojovat o evropské poháry?

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články