Schickovi s Hložkem hrozí sestup, Leverkusen schytal další debakl. Jsme ve sr*čkách, zuřil spoluhráč

Německý Bayer Leverkusen zažívá jeden z nejhorších vstupů do sezóny v historii. Klub, ve kterém působí také dvojice českých reprezentantů, schytal v Bundeslize další debakl a hrozí mu sestup.

i Zdroj fotografie: Bayer Leverkusen
                   

Šestnáctá příčka tabulky, osm bodů a třetí nejvyšší podíl inkasovaných branek. Bayer Leverkusen zažívá nečekanou krizi, na kterou doplatil před dvěma týdny trenér Gerardo Seoane. Jenže ani jeho nástupce Xabi Alonso zatím nedokázal německý celek povzbudit k lepším výsledkům a stabilitě. Mužstvo sice dokázalo před týdnem porazit Schalke, jenže ve středu padlo v Lize mistrů proti Portu a dnes muselo zkousnout další debakl.

Po odevzdaném výkonu totiž tým, za který nastoupila také dvojice českých reprezentantů Patrik Schick a Adam Hložek, podlehl Frankfurtu vysoko 5:1. Utkání navíc nedohrál obránce Piero Hincapie, který byl po třetím gólu domácích vyloučen. „Byli jsme velmi špatní a v současné době hrajeme velmi, velmi špatně. Musíme s tím něco udělat, a to velmi rychle,“ kroutil hlavou záložník Leverkusenu Kerem Demirbay pro Sportbuzzer.

iZdroj fotografie: Bayer Leverkusen

Ve fotbale vždycky rozhoduje přístup. Rozdíl mezi dobrým fotbalistou a profesionálem je v hlavě. Musí nám jít vždycky o vítězství. Pokud se nám nedostane do hlav, že jdeme na hřiště zvítězit a že musíme sbírat body tak máme velký problém,“ dodal bývalý německý reprezentant. Záložník Robert Andrich se dokonce nebál po debaklu zkritizovat přístup některých svých spoluhráčů a bránil nového lodivoda Bayeru.

Andrich: Trenér není problémem

Problémy vůbec nejsou na straně trenéra. Odpovědnost za výkon mají hráči na hřišti. To my se musíme dostat z těch sr*ček,“ zuřil Andrich podle něhož Leverkusen musí začít sbírat body bez ohledu na předvedenou hru. „Teď už nejde o to hrát krásný nebo ošklivý fotbal. My prostě musíme sbírat body a musíme se posunout tabulkou vzhůru. Faktem je, že prostě musíme začít vyhrávat. A to znamená, že musíme ukázat základy,“ zdůraznil.

Leverkusen přitom čeká náročné období. Nejprve se utká v Bundeslize s Wolfsburgem, následně ji čeká souboj v Lize mistrů s Atléticem Madrid. Před světovým šampionátem vyzve Xabiho mužstvo také Lipsko, Club Bruggy, Union Berlín, Kolín nad Rýnem a Stuttgart. „Každý zápas bude brutálně těžký. Ale my se musíme vzpamatovat, jinak to vidím černě,“ zakončil Andrich.

Dokáže se Leverkusen v Bundeslize zachránit?

Diskuze Vstoupit do diskuze
113 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články