Zlobivý hoch Griezmann po vzoru Neymara zazdil přípravu!

i Foto: skysports.com
                   

Další skandál fotbalisty na světové úrovni a světe, div se, opět v tom hraje roli katalánská Barcelona! Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o počínání brazilského průšviháře Neymara, který se odmítl zapojit do přípravy PSG, jelikož už se viděl zpátky ve Španělsku. Stejný případ jako přes kopírák se odehrál také v Atléticu Madrid, který si dlouhé roky hýčkal svůj největší klenot Antoina Griezmanna. Letos ovšem konečně nadešla dlouho očekávaná chvíle a fotbalista se rozhodl odejít hledat štěstí jinam. Dohoda s Barcelonou byla podle všeho definitivně uzavřena, ale má to háček – madridský celek ještě stále nedostal zaplaceno! Klub tedy nakázal Griezmannovi, aby se s týmem zapojil do přípravy, jenže on se na ně jednoduše řečeno vykašlal!

Madrid vyhlíží miliony, ty se ale jakoby vypařily

Barcelona měla Atléticu za osmadvacetiletého Antoine Griezmanna zaplatit rovných 120 milionů eur. Madridský celek s touto částkou i odchodem hvězdy počítal, čemuž přizpůsobil také své chování na přestupovém trhu. Do svých řad totiž přivedl talentovaného Joao Félixe, který je ve svých devatenácti letech mnohými přirovnáván ke slavnému Cristianu Ronaldovi. Félix stál vedení Atlética 126 milionů eur a měl zaujmout místo právě po Griezmannovi. Klub tak trošku počítal s tím, že peníze se mu právě právě za prodej Griezmanna. Jenže Barcelona se zatím k zaplacení přibližně tří miliard korun nějak nemá.

Toto chování rozhořčilo aktuálně druhý tým tabulky La ligy natolik, že Griezmannovi přikázal, aby se zapojil do přípravy se současnými spoluhráči. Co on na to? Jednoduše na přípravu nedorazil, aniž by dal komukoli dopředu o svých záměrech vědět! Zdroj z vedení klubu se ke kauze vyjádřil následovně:

„Logicky bude zahájeno interní disciplinární řízení, protože Griezmann se i přes oficiální výzvu nedostavil ke klubu, se kterým má smlouvu.“

„Trucování“ vrhá na odchod Griezmanna nemilé světlo

Griezmann se s příznivci klubu, jehož zájmy hájil dlouhých šest let, rozloučil skrze své sociální sítě. Dojemný text jistě nenechal jedno oko suché, i když se mnozí podivovali nad tím, že přestoupit hodlá k jednomu z hlavních rivalů Atlética. Jeho chování na začátku přípravy ovšem zahaluje přesun do zcela jiného kabátu. Pokud klub, který mu otevřel brány do elitního fotbalu, miluje tak jak říká, zřejmě by měl výzvu vedení uposlechnout, no ne? To se ovšem nestalo a prý mu nyní hrozí pokuta ve výši až pěti milionů korun.

Barcelona stejným způsobem zabrzdila i nákup Neymara, takže je otázkou, jestli slavný klub nepostihla nějaká finanční krize, vinou které si nemůže dovolit takto horentní sumy za fotbalisty zaplatit. Atlético návrh splátkového kalendáře od Katalánců striktně odmítlo a proto nikdo neví, jak se celá situace nakonec vyvine. Barceloně dále hrozí pokuta za nepovolený postup při jednání s hráčem, které prý započala v březnu, kdy je to zakázané. A pokud by skutečně nastal scénář, kdy Barcelona bude platit pokutu, měla by na ní vůbec peníze. Jisti si tím za momentální konstelace rozhodně nejsme.

Foto: skysports.com

Diskuze Vstoupit do diskuze
74 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články