Překvapivý tah Miloše Říhy! Do Bratislavy přijel Milan Gulaš

                   

Během utkání českého národního výběru s Ruskem se na tribunách objevil hokejista Milan Gulaš. Ačkoli se v tu chvíli již šuškalo, že možná přispěchal posílit družinu Miloše Říhy, nikdo to stejně nebral příliš vážně. Nakonec se tato slova ale opravdu potvrdila! Gulaš nepřijel sledovat mezinárodní hokejová klání pouze z hlediště, ale měl by se stát platným členem útočných řad. V jaké lajně bude nastupovat a co trenéra Říhu vedlo k tomu, že povolal právě jeho?

Start Gulaše byl v ohrožení kvůli zdravotním problémům

Ještě pár dní zpátky dostal hlavní trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha otázku, zda-li neuvažuje o angažování jednoho z nejšikovnějších útočníků domácí nejvyšší soutěže Milana Gulaše. On však bez váhání odpověděl, že tato varianta nepřipadá v úvahu, jelikož se plzeňský kanonýr dlouhodobě potýká s nemocí a stále se necítí zcela zdráv. Podle posledních zpráv se ale situace změnila, protože Gulaš přijel do Bratislavy a už na první pohled vypadal, že se cítí naprosto v pořádku. I když má za sebou poměrně dlouhou pauzu a bude potřebovat individuální přístup k tréninkům, měl by se stát žolíkem národního výběru.

Tuto informaci přímo potvrdilo i vedení Škodovky skrze sportovního manažera Tomáše Vlasáka, v jejíchž službách Gulaš letos ovládl kanadské bodování základní části Extraligy a mimo to byl na brněnském galavečeru vyhlášen také za nejlepšího hokejistu uplynulé sezóny. Kvůli jeho příjezdu nyní vyvstává otázka, kdo tedy nakonec zaplní poslední tři volná místa na soupisce. V očekávání jsou kromě Gulaše ještě Radek Faksa z Dallasu, Petr Zámorský z HK Mountfield nebo David Tomášek z finského týmu JYP Jyväskylä. Poslední jmenovaný zřejmě schytá roli Černého Petra a poletí domů.

Říha a jeho komentáře k angažování Gulaše

Miloš Říha na otázku, kdy jej napadlo zavolat Gulašovi, odpověděl:

„V noci. Napadlo mě, že máme v záloze ještě takového velkého hráče. On s Kovářem by nám přesilovku mohl vylepšit. Právě ta nám proti Rusům moc nešla.“

Podle jeho slov se dá očekávat, že by měl doplnit třetí útočnou formaci vedenou Janem Kovářem, se kterým v letošní sezóně předváděli krásné kombinace. Pokud bude hokejistům spolupráce svědčit i nadále, mohli by se klidně posunout do elitních řad národního týmu. Potenciál pro to rozhodně mají. Novináři se zkušeného kouče dále ptali, jestli své rozhodnutí povolat „vychladlého“ hráče považuje za správné. On odpověděl:

„Vím, že to může být risk. My ale riskujeme pořád. Pořád čekáme na nějaké místo, pořád riskujeme. Kdyby Guli hrál, vhodně by to tým doplnilo. Kluci ostatní jsou připravení parádně, ale tohle by nám dalo jistotu, přehled, klid. Dneska by to třeba vzal i na sebe.“

Vyjde trenérovi tah se skvělým útočníkem, který se po nemoci vrací na ledová kluziště? To ukáže až průběh šampionátu.

Foto: sverigesradio.se

Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články