Kouč Slavie Trpišovský promluvil o prodeji Abdallaha Simy a hostování Petara Musy. Kam by mohli zamířit?

Jeden z nich byl v uplynulém ročníku nečekaným překvapením české nejvyšší soutěže, druhý sbíral zkušenosti v bundesligovém Unionu Berlín. Kouč Jindřich Trpišovský promluvil o budoucnosti dvacetiletého útočníka Abdallaha Simy i třiadvacetiletého kanonýra Petara Musy.

i Zdroj fotografie: Reuters
                   

Třiadvacetiletý Musa by podle Trpišovského měl po bundesligovém angažmá směřovat do portugalské nejvyšší soutěže. „Petar má pro s i klub dvě velice zajímavé nabídky, aktuálně to vypadá na hostování za velice dobré peníze v Boavistě Porto, s dobrou opcí. Má přislíbenou určitou pozici, je to pro něj skvělá nabídka,” prohlásil na adresu Chorvata, který dříve oblékal i dres Slovanu Liberec nebo Viktorie Žižkov.

„Při skládání kádru před sezonou byl předpoklad, že někteří hráči odejdou, k tomu nedošlo a na některých postech je tu přetlak. On je s Boavistou spokojený, bude tam mít vytížení, po Bundeslize si zahraje i portugalskou ligu, pro klub i pro něj je to výhodné. Dohodli jsme se, že to je nejlepší varianta, vyšli jsme mu vstříc,” dodal Trpišovský, který na hrotu útoku počítá zejména s Janem Kuchtou, Stanislavem Teclem a Michaelem Krmenčíkem.

iZdroj fotografie: Reuters

Na spadnutí je i přestup senegalského klenotu sešívaných Abdallaha Simy. Podle šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka byla již na podzim na stole nabídka v hodnotě 10 milionů eur (zhruba 255 milionů korun), nyní se však očekává vyšší nabídka. „U Simy je to o konkrétních nabídkách, které mohou přijít. Na kemp přijel nepřipravený, vracelo se mu zranění, teď je už v úplné pohodě a dotrénovává, zatím může hrát tak šedesát minut,” prohlásil Trpišovský, který by si rád mladého Senegalce ponechal v kádru.

Za mě není vhodná doba pro jeho prodej, je mu teprve dvacet let, má gólové schopnosti a ideální na zpeněžení bude, až se opět dostane do herní pohody a zase začne dávat důležité góly týmům jako Nice nebo Leicester. Je to ale na vedení, uvidíme, jaké na koho přijdou nabídky. My na něm budeme nadále pracovat, chceme ho vrátit do plné kondice,“ zakončil pětačtyřicetiletý trenér.

Sima zatím v letošním ročníku zasáhnul do pěti utkání, ve kterých si připsal jednu asistenci. V loňské sezóně nastoupil za sešívané do 33 zápasů včetně utkání Evropské ligy a zaznamenal 16 branek a 6 asistencí.

zdroj: slavia.cz

Diskuze Vstoupit do diskuze
147 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články