Kouč Slavie Jindřich Trpišovský prozradil, na co si musí sešívaní před duelem s Rangers dávat pozor

                   

Nejdůležitější utkání sezóny čeká fotbalisty pražské Slavie. Ti po senzačním postupu přes Leicester do elitní šestnáctky Evropské ligy čeká v dvojutkání skotský Rangers FC, který jen před několika málo dny získal tamní mistrovský titul. „My Rangers respektujeme a vidíme, že to je ofenzivní tým, protože dali velké množství gólů. I na Evropské scéně v každém zápase. Na druhou stranu jsou velice pracovití do defenzivy,“ varuje kouč sešívaných Trpišovský.

Rangers přitom ještě před deseti lety bojovali o existenci a vinou finančních potíží se museli prokousávat do nejvyšší soutěže až ze čtvrté ligy. I proto je titul, který oslavili jen před několika málo dny, výjimečnou událostí. Sveřenci Stevena Gerrarda navíc v lize ani jednou neprohráli. Přesto Jindřich Trpišovský věří, že oslavy nenaruší jejich formu a kvalitu při utkání.

iZdroj fotografie: Reuters
(zdroj fotografie: Globe Media/Reuters)

„Vím, že Rangers jsou profesionálové a chtějí uspět v každém zápase, takže si myslím, že to nemá žádný vliv. Když nějaký, tak spíš pozitivní, že už mají jeden cíl splněný, zvlášť po takové době a potom, kde Rangers před x lety byli,“ prohlásil na tiskové konferenci bývalý trenér Slovanu Liberec nebo Viktorie Žižkov. Ten zároveň přiznal, že soupeř ze severu Velké Británie je pro něj splněným snem.

„Skotský fotbal a celkově ostrovní fotbal obdivuji. Skotský tým jsem si moc přál, protože jsem s ním nikdy za šest let, co hrajeme v Evropě, nehrál. Přál jsem si ho hlavně kvůli skvělé divácké kulise, která je podle mě na Celticu nebo Rangers ještě lepší než v Premier League, ale bohužel tam diváci nebudou,“ dodává. „Ve Skotsku je fotbal náboženství, lidi ho tam milují. Já mám rád fotbalové země. Na skotskou ligu se občas dívám, mám rád fotbal nahoru dolu, fyzický a důrazný, který se tam vždycky hrál,“ míní.

iZdroj fotografie: Reuters
(zdroj fotografie: Globe Media/Reuters)

Rangers v předchozí fázi vyřazovacího boje jednoznačně porazili belgické Antverpy, kterým celkem ve dvojzápase nadělili devět branek. Neporaženi však zůstali i v základní skupině, kde zvítězili nad polským Lechem Poznaň, belgickým Standard Liège a dvakrát remizovali i s Benfikou Lisabon.

„Je to velice pracovitý tým, proto říkám, že bychom měli zapomenout na Leicester, který už je dva týdny za námi, čeká nás tým, který je hodně sebevědomý, má skvělou mentalitu a je nesmírně pracovitý. Jsou dobře běžecky vybavení a atletičtí, snaží se být všude včas a daří se jim to. Mají hodně specifický styl a rozestavení, v momentě, kdy ztratíte míč, tak je hodně složité na to reagovat,“ pokračuje Trpišovský, který jedním dechem dodal, že očekává v prvním utkání taktickou bitvu.

Fotbalový svátek v Edenu odstartuje již v 18:55 a přímým přenosem jej bude vysílat ČT Sport.

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články