Deeney překvapil fanoušky Manchesteru United: Cristiano Ronaldo by měl odejít do tohoto anglického klubu

i Zdroj fotografie: Reuters
                   

Cristiano Ronaldo a Manchester United. Spojení, které mezi lety 2003 až 2009 dokázalo na Old Trafford získat tři mistrovské tituly i triuf v Lize mistrů se podle britských médií může opakovat. Pětatřicetiletý Portugalec, který aktuálně působí v Juventusu, by se navíc návratu nebránil, jde tak spíše o otázku dohody klubů. Podle útočníka Watfordu Troye Deeneyho však není Manchester United jediným klubem, který by měl v Anglii zvážit.

„Myslím si, že být na jeho místě, tak bych se spíše díval po klubu jako Wolves, kde je nějáké portugalské pouto. To by pravděpodobně fungovalo,“ překvapil fanoušky Red Devils dvaatřicetiletý Deeney, který poslední dekádu působí v dresu Watfordu. „Pokud bude volný, byl bych překvapen, kdyby neexistoval klub z top desítky, který by se pokusil jej získat do Premier League,“ pokračoval a v zápětí dodal:“ Mám rád Wolves.“

iZdroj fotografie: Reuters
Cristiano Ronaldo (v černobílé) proti Lionelu Messimu. (zdroj fotografie: Globe Media/Reuters)

“ Je to zvláštní tip na klub, v porovnání s kluby, za které zatím hrál. Ale kdyby šel do Ameriky, šel by do LA Galaxy, tak bycho taky říkali, že je to zvláštní volba,“ pokračuje.  „Myslím si, že Wolves tvoří se svými hráči, které mají, něco, co je v příštích letech bude tlačit do první šestky. Pak samozřejmě, jak jsem říkal, je tam spojení s Portugalskem a další pozitiva. Pokud chtějí přejít na vyšší úroveň, tohle je hráč, na kterého musí cílit,“ dodává.

Wolves vede portugalský kouč Nuno Esprito Santo, který dlouhodobě staví právě na portugalských reprezentantech. V kádru aktuálně jedenáctého týmu Premier League tak nalezneme hned osmero hráčů této národnosti, mimo jiné brankáře Ruie Patricia, obránce Nelsona Semeda nebo záložníky Joaa Mouthina, se kterými Ronaldo slavil před úspěchy v národním týmu.

i(zdroj fotografie: Globe Media/Reuters)

Podle Deeneyho navíc nelze očekávat, že v případě návratu na Old Trafford by byl Ronaldo tím samým fotbalistou, jaký z Anglie odcházel. „Kdokoli ho získá, získává neskutečný talent. Každopádně už to nebude ten samý Ronaldo, který hrál za Manchester United a je jasné, že tu vždycky bude srovnání,“ pokračuje Deeney.

„Podívejte se na Garetha Balea, který se vrátil do Tottenhamu například. Novináři i všichni ostatní ho porovnávají s tím, který odešel do Realu Madrid,“ podotkl. „Stále budete dostávat přísun gólů od Ronalda, stále budete dostávat góly i od Balea. Ale v popředí mysli každého bude to, na jakém levelu v kariéře zrovna jsou,“ zakončil

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články