16 znamení, že chodíte s nesprávným mužem

                   

I když nám dnešní moderní doba seznamování v mnohém usnadnila, přesto je velmi těžké najít spřízněnou duši. Naše očekávání jsou opravdu vysoká a jejich splnění někdy ani není možné. Přesto v rámci vztahu existují určitá pravidla, která by se měla dodržovat. A pokud se muž projevuje těmito 16 znaky, potom je rozhodně porušuje. V takovém případě je rozumné jenom jedno a samota nesamota, vhodné je se s takovým partnerem rozejít. Muži se totiž nemění.

  1. Schází se s jinými ženami

Váš partner si po večerech píše s jinou ženou, telefonuje si s ní nebo se s ní dokonce schází bez vaší přítomnosti. Pokud se nejedná o příbuznou či pracovní záležitosti, potom zbystřete. Je jedno, jestli vám schůzky oznamuje nebo to dělá za vašimi zády, dobrá není ani jedna varianta. Je totiž jen otázkou času, kdy vás podvede.

iOd schůzek je jenom krok od nevěry.
  1. Je neurvalý k vaší rodině

Shazuje vašeho otce, posmívá se vaší matce, dobírá si vaši sestru. Takové chování je neakceptovatelné a pokud se odmítá změnit, nečekejte až přejde k něčemu horšímu než je slovní napadání.

  1. Lže vám

Neustále lže a lže a lže. Lže o tom, kde byl, lže dokonce i o tom, co měl k obědu. Z malých lží se mohou velmi snadno a rychle stát velké lži, tak si dejte pozor.

  1. Užívá omamné látky

Ať už se jedná o častou konzumaci alkoholu nebo přímo drogy, je to problém. A to obzvlášť, pokud si on tento problém nepřipouští a nehodlá jej řešit. Pod vlivem může udělat věci, které by ho ve střízlivosti ani nenapadli.

iPrvním krokem je přiznání závislosti.
  1. Nechce řešit problémy

Dialog ke vztahu zkrátka patří. Ale pokud ho s vámi váš partner vést nechce, tato bariéra může být dříve či později důvod k rozchodu.

  1. Obviňuje vás ze svých neúspěchů

Nezralý muž potřebuje své neúspěchy na někoho svést, nechce totiž za ně přijmout odpovědnost a řešit je. Pokud jste s takovým mužem ve vztahu, pomozte mu rychle dospět nebo raději opusťte bojové pole. Zde nemáte příliš velkou šanci zvítězit.

  1. Nerespektuje vaše soukromí

V rámci intimity jste se svému partnerovi svěřila nebo mu třeba ukázala své fotky a on toho využil? Pokud nerespektuje vaše soukromí, znamená to, že nerespektuje ani vás či váš vztah.

  1. Omezuje vás v zájmech

Vztah je sice o dvou lidech, ale ti spolu nemusí trávit 24 hodin denně. Je dobré, když si od sebe partneři vzájemně odpočinou při svých zájmech, o kterých si potom mohou popovídat. Neodpírejte si kvůli partnerovi své hobby, takový partner, který vás nepodporuje, si vás nezaslouží.

iNenechte si od partnera nic diktovat.
  1. Využívá vás

Pokud s vámi partner je jenom proto, že si neumí uvařit nebo vyprat, potom je takový vztah o ničem. Vy máte být jeho rovnocenná partnerka a ne uklízečka, maminka nebo dokonce pouhý bankomat.

  1. Nevěří vám

Chorobná žárlivost není nikdy vhodným základem vztahu. Pokud vám muž kontroluje zprávy, hlídá, kde se právě nacházíte a s kým mluvíte, jedná se o žárlivce, který vám může udělat ze života peklo.

  1. Dává přednost jiným věcem před vámi

Když si má vybrat večer s vámi nebo s kamarády, okamžitě vyráží do hospody. Když stojí před volbou mezi rodinnou oslavou a hraním her, zamíří k počítači. Jakmile se něco takového stane, znamená to, že pro partnera nejste dostatečně důležitá. Udělejte ze sebe jeho prioritu nebo ho raději opusťte.

  1. Užívá na vás fyzické násilí

Vztáhnul-li na vás, děti nebo dokonce zvíře ruku, potom ji vztáhne znovu. Fyzické násilí je pro takového člověka běžné a bude se pouze stupňovat. Nečekejte, než tento problém vygraduje a řešte ho okamžitě.

iFyzické násilí je vždycky opakované.
  1. Není vám oporou

Každý občas potřebuje něčí rameno, na kterém by se vyplakal, nebo alespoň někoho, kdo ho vyslechne a poradí. Pokud tu pro vás partner není, když řešíte drobnosti, nebude tu pro vás ani v případě opravdové krize.

  1. Připomíná vám vaše chyby

Neustále upozorňuje na vaše předchozí chyby a špatná rozhodnutí? Jestliže nedokáže nechat minulost minulostí, potom vás nemůže čekat společná buducnost.

  1. Shazuje vás před ostatními

Dělá si z vás legraci a ponižuje vás na veřejnosti. Takový muž je zakomplexovaný a raději upozorňuje na slabosti ostatních, aby nedošlo na ty jeho.

  1. Nerespektuje individuálnost vztahu

Neustále váš vztah a vás samotnou porovnává se svou bývalkou, která všechno dělala jinak. Když se nemůže odpoutat a uznat individualitu vašeho vztahu, odpoutejte se od něj vy.

iPokud mluví neustále o své bývalé, není schopen udělat krok vpřed.
Diskuze Vstoupit do diskuze
138 lidí právě čte
Autor článku

Matěj Pokorný

Zobrazit další články