Kolem Adama Hložka stále krouží velkokluby z Německa, Španělska nebo Turecka

                   

Má za sebou měsíc bez fotbalu, přesto je stále klenotem. Sparťanský talent Adam Hložek je déle než měsíc na seznamu zraněných pražské Sparty, únavové pornění si vyžádá ještě další tři měsíce rekonvalescence. „Mám zlomenou zánártní kůstku. Doktoři říkají, že nebudu moci nastoupit tak čtyři měsíce. Štve mě to, ale zvládnu to,“ napsal na svůj Instagram před říjnovým utkáním s AC Milán, do kterého nenastoupil. Přesto na osmnáctiletého útočníka může už v létě čekat velký přestup, velkokluby však čekají, jak dopadne jeho návrat na fotbalové trávníky.

Velkokluby po rodákovi z jihomoravských Ivančič prahne světová špička již od mládežnického věku. „Na Adama jsme měli mnoho nabídek ze zahraničních akademií. Mohl si vybrat mezi Bayernem, Manchesterem City, Liverpoolem, Ajaxem a dalšími světovými kluby. Nakonec jsme se rozhodli, že takovou cestou nepůjdeme,“ řekl před dvěma lety jeho agent Pavel Paska. Hložek se tak nyní místo klikaté cesty z akademií velkoklubů může stát největším přestupem, který pražská Sparta ale i česká nejvyšší soutěž ve své historii zažila.

Dlouhodobý zájem má bundesligové Lipsko, které se o osmnáctiletého střelce, který ještě před zraněním stihnul v šesti utkáních nasázet čtyři branky, zajímá od března letošního roku. Podle německého deníku Bild tehdy německý celek dokonce měl Hložkovo jméno na seznamu vytipovaných posil, pak však přišlo pozastavení soutěže vinou koronaviru a peněžní ztráty a z přestupu sešlo.

i(zdroj fotografie: PxHere)

Spekuluje se i o zájmu španělského Atlética Madrid, které podle serveru fichajes.net chtělo mladý klenot Letenských získat v létě. Kýžených 20 miliónů eur (529 miliónů korun), které Sparta za Hložka požaduje však na Letnou nedorazilo a tak mládežnický reprezentant setrval pod křídly Václava Kotala.

Podle tureckých médií je ve hře i klub z tamní Super Lig. Galatasaray Istanbul dlouhodobě patří k aktivním hráčům na poli zisku mladých posil, je však otázkou, zda by turecký klub měl potřebné finanční zázemí na zisk českého útočníka.

Aktuálně se však musí Hložek soustředit zejména na rekonvalescenci, je však jasné, že čas, kdy opustí Letnou a okusí působení u jednoho ze světových gigantů se přiblížil.

Diskuze Vstoupit do diskuze
89 lidí právě čte
Autor článku

Tobiáš Cimrman

Zobrazit další články